in

Опасно време във Варна. Обявен е жълт код

Снимка: Pixabay

Неделният следобед ще е по-топъл от съботния с показания на термометрите между 25 и 29-30 градуса. Облачността ще се увеличава от север на юг с потенциал вечерта да превали локално в Източна България, в Предбалкана и в Стара планина.

Последният ден на седмицата ще е особено ветровит. С преминаването на студен атмосферен фронт в ранния следобед поривите от северозапад в Дунавската равнина и някои райони в Южна България ще достигнат 80-90 километра в час. По-късно вечерта вятърът ще се обърне от североизток и ще духа силно в областите по северното крайбрежие.

След сравнително по-тих период, в неделя вечерта морето ще е силно неспокойно – височината на вълните по някои брегове ще достигне 3-4 метра. В понеделник в хода на деня обаче вълнението постепенно ще намалее осезаемо.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/