in

Какво ще се случи с парите на хората, планирали екскурзия до Израел?

Снимка: Pixabay

Припомняме, че рано сутринта в събота палестинската ислямистка организация Хамас нападна Израел, след което Израел официално обяви, че се намира в състояние на война. На фона на тези военни действия, зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) обяви какво ще се случи с българите, които са предвидили екскурзия до Израел

Българите, които са се записали за екскурзии до Израел, могат да направят избор за презаписване към други дестинации, връщане на пари или предоставяне на ваучер за отлагане на пътуването за пролетта на следващата година. Това обяви за TravelNews проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА).

Той успокои хората, че средствата им са защитени и няма да бъдат излъгани. Според него клиентите се отнасят спокойно и отговорно във връзка със ситуацията в Израел.

Планирани екскурзии има до края на годината с тръгване всяка седмица от София и Варна. Решения ще се взимат една седмица преди пътуването дали ще се осъществява програмата. Всичко зависи от продължителността на войната и сухопътната атака, каза Рачев. По думите му засега около туристическите места и забележителности не се водят военни действия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/