in

От днес започнаха безплатни допълнителни дейности в детските градини във Варна

Снимка: LiveVarna

От осигурените безплатни допълнителни дейности в детските градини във Варна ще се възползват близо 8000 деца. Малчуганите ще се занимават допълнително с чужди езици, музикалното и танцово изкуство, рисуване и приложни изкуства, спорт и други активности.

Тези допълнителни дейности започват от днес (9 октомври 2023 г.), съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

В допълнителните дейности ще бъдат обхванати всички желаещи, близо 8000 деца, от ІІ до ІV възрастова група във всичките 51 градини.

Целта на допълнителните занятия е да се развиват моториката и въображението, да стимулират креативност, свобода и отношение към изкуството; да формират естетически усет; да отключват артистичните заложби на детската личност и спомагат процесите на общуване, посочват от ресорната дирекция.

Децата от първа група не са включени в програмата поради важния за тях период на адаптация към новата среда, привикване към нов режим и правила в детската градина.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.