Категории: България

Трайчо, бягал дрогиран от полицаи: Приятели ми сложиха наркотици в уискито, защото знаят, че от тях ставам весел

Реклама

По данни от прокуратурата на 16 юни 2022 г. Трайчо Рангелов е управлявал „Порше Панамера“ след употреба на метамфетамин. Преди вече е осъждан за същото деяние. Освен това Рангелов е обвинен и в това, че е карал с висока скорост по ул. „Дилянка“ в град Пловдив, като не се съобразил по никакъв начин с преминаващите деца и други пешеходци. Не спрял за полицейска проверка, въпреки подадения от униформените сигнал. При опита за бягство от полицаите повредил части от мотор на пловдивската дирекция на МВР.

Пред Пловдивския районен съд Трайчо Рангелов даде много интересно обяснение за случилото се. Той разказа пред съда, че детето му се ударило предната вечер и било в болница.

„Прибрах се с другото, нямах настроение. Видях приятелите си да пият пред нас и ги помолих да ми сипят 50 гр уиски. Изпих го, без да знам, че са сложили наркотици. Казаха ми чак след 2 месеца, като излязох от ареста. Сега ще им се карам“, обясни Рангелов пред Районния съд в Пловдив, съобщава 24 часа.

Химическа експертиза е доказала наличието на метамфетамин в кръвта на Трайчо. Пред съда мъжът потвърди, че преди е употребявал наркотици, но бил спрял. Приятелите му Ахмет Маринов и Красимир Симеонов знаели, че под въздействието на дрога ставал весел и решили да го разведрят.

„Сутринта към 7,30-8 ч. жената ми се обади и ми каза да дойда в болницата, защото резултатите на детето са излезли и не били хубави. Беше със счупен череп. Видях полицаите, че се опитаха да ме спрат, но продължих, защото нямаше да мога да стигна до болницата. Знаех, че нямам право да управлявам и ако ме спрат ще се забавя“, заяви Трайчо Рангелов. Мъжът каза още, че не знае как е направил такова нещо и съжалява за постъпката си.

Съдия Божидар Кърпачев му предложи да признае вината си и да сключи споразумение с прокуратурата за 10 месеца затвор, но Рангелов предпочете да си помисли до следващия път. „Мисли, но може тогава присъдата да е по-висока“, каза му магистратът.

Делото ще продължи на 3 ноември, когато ще бъдат разпитани двамата приятели на шофьора, които му обещали да си признаят за стореното от тях.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 8 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 8 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 8 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 8 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 8 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 8 часа