Категории: Избори Варна

Петър Николов: Връщането на нормалността в живота на варненци е основният ми приоритет

Реклама

Кандидатът за кмет на Варна от гражданската квота на „Български Възход“ адвокат Петър Николов е на 43 години, женен, с едно дете. Завършил е през 2004 г. висше образование, специалност “Право” в Юридически факултет на Русенски университет “Aнгел Кънчев“.
Професионалната му кариера започва във Варна през 2005 г. в АДФИ – Агенция за държавна финансова инспекция към Министерство на финансите, където проверява провежданите обществени поръчки и спазването на бюджетната дисциплина. Впоследствие от 2006 г. преминава в служба „Военна полиция”. През 2014 г. се вписва като адвокат от Адвокатска колегия – Варна. Практикува в областта на гражданското право. Участвал е активно в различни социални, обществени, благотворителни и политически дейности. През 2018 г. получава наградата юрист на годината.

В специално интервю за медия „Нова Варна“ адвокат Петър Николов споделя своите революционни възгледи за това, каква трябва да бъде програмата на един градоначалник. Какви ще бъдат неговите приоритети, ако бъде избран за кмет на Варна, кой е най-големият инфраструктурен проект на морската столица, според него, ще разберете в следващите редове:

– Адвокат Николов, Вие имате много интересен подход при създаването на своята програма. Бихте ли ни разказали за него?

В началото на тази кампания реших, че ще готвя програмата си не слушайки собственият си глас и написаното от пиарите под всички политически програми на кандидатите за кметове на гр. Варна, а ще отделя наистина време да се срещам с хора от различни сфери на живота, за да разбера какво искат варненци от мен, ако стана техен кмет. Така аз все още пиша своята програма и скоро няма да я завърша.

Какво е програма без реалностите на закона, на бюджет, на решения? Какво е една програма без гласа на смачкания, унизен, изплашен, но все още дишащ и оцеляващ някак си обикновен гражданин? Без тези важни компоненти, програмата ми ще се превърне в лъжа. В една лъжа, която се разпространява от плакат на плакат през телевизионните платени предавания, в които съдружници и ортаци по партийни и други линии се чепкат като вълци, за да се правят на гладиатори и извънземни пред вас. Но това което искат всички граждани е нормалност. Да възвърна нормалността в живота на варненци, това е мотото, което ще ме ръководи, ако бъда избран за кмет на Варна.

– Кой е най-големият инфраструктурен проект на Варна, според Вас?

Знаете ли кой е най-големият инфраструктурен проект на Варна, според мен? Ами това е самата Варна. Трябва да възстановим структурата на града като започнем от човешките взаимоотношения. Да разберем, че кметът е пръв сред равни. Primus inter pares, както са казвали древните римляни, живяли някога в древния Одесос, по чиито камъни сега минава животът ни.

– Според Вас, от какво се нуждае Варна, за да стане още по-хубаво място за живот?

Градът се нуждае от творчество и съзидание. Той има нужда да даде най-доброто от себе си – като човечност и трудолюбие, себеотдаденост и саможертва. Градът има нужда да подаде ръката си и някой да я поеме. Ама така да я вземе, че всички да кажат: „Ах, този става!“ Това е работата на кмета, да запретне ръкави в най-големия инфраструктурен проект Варна и неговите хора. Това е бъдещето! И когато той е готов, ще имаме магистрали и втори мост, ще имаме инвеститори, чист град и развито летище, пристанище и всякакъв вид друг транспорт.

– Какви са качествата, които трябва да притежава кметът на Варна, според Вас?

Който и да стане градоначалник, той трябва да постигне консенсус между всички в името на това градът да върви напред и ние, достойните и смели граждани, да вървим най-отпред. Без смелост, чест и достойноство, без да кажем, че хората са нашата кауза, че ще се борим за добруването на всеки човек, без да можем да подадем ръка дори на смъртния си враг, без да можем да се усмихнем дори когато плачем, без да можем да вървим дори когато не можем да продължим, ние просто сме обречени на избори, на поредица от неудачни избори, за които ще заплатим с живота си и може би някога нашите деца ще поправят нашите грешки. Но ако искаме, трябва да започнем сега. Утре няма никога да е навреме.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 8 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 20 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 23 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 34 минути

Песков: Ще възстановим контрола си над Курска област възможно най-скоро

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че силите на Русия ще възстановят контрола си…

преди 41 минути

Във Варна наказват мъж, повредил машина в автомивка на самообслужване

Наказание е наложено на 31-годишен мъж, който противозаконно е повредил машина на автомивка, съобщават от…

преди 56 минути