in

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от БСП, към досегашното управление на града: “Къде са парите на варненци?“

Снимка: Пресцентър на БСП - Варна

❗❗“Варна трябва да има ясна визия за бъдещето с ясно разписани проекти, за да знаят варненци кога, кое и как се случва в нашия град. В момента в управлението липсва всякаква далновидност и компетентност.” Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Варна Павел Раличков в предизборен дебат в ефира на БНТ.

📢 Той обърна внимание на въпроса с презастрояването във Варна и посочи, че доскорошните вилни зони в периферията на града са се превърнали в строителни площадки. 

✅ “Ще дам пример с панорамния квартал “Бриз”, в който липсва всякаква регулация, липсват улично осветление, ясли и детски градини, няма начално училище. Като бъдещ кмет на Варна незабавно ще наложа мораториум върху строежите именно в тези райони, докато не се въведе нужната регулация”, подчерта Раличков.

⚠️ Той обяви, че е против автомобилите в Морската градина, но подчерта, че това е и въпрос на интереси на икономически групировки. Според него, реституирането на един имот в приморския парк не трябва да позволява безразборно строителство. 

📌 “Четири години абсолютно нищо не се направи в града. За последните 6 месеца Портних предизборно разкопа целия град, буквално откъсна цели микрорайони на Варна от останалата част на града и това се случи по средата на туристическия сезон”, категоричен бе кандидатът за кмет на БСП и посочи причините – некомпетентност в планирането, умишлена предизборна кампания и печеленето на обществени поръчки от определен кръг от фирми. 

➡️ Павел Раличков посочи друг голям проблем – недостигът на 1200 медицински сестри. По думите му, причината се крие в изключително ниските възнаграждения в общинските дружества и обеща, че една от първите му задачи като кмет е да увеличи заплатите на общинските служители в здравните заведения.

🔴 “Бюджетът на Варна преди 10 години с кмет от БСП и общински съвет, доминиран от БСП, беше над 200 млн. лв. В момента той е почти 800 млн. лв. – 4 пъти повече, а градът изглежда в пъти в по-зле. Къде са парите на варненци?”, попита той за финансовото състояние на общината. И предложи конкретни мерки за развитието на Варна. По неговите думи, начинът за“отпушването” на града е строеж на втори мост над езерото в близост до село Казашко и летището. 

↪️ “По този начин, като част от коридора Истанбул-Бургас-Варна-Констанца, във Варна и в целия регион ще влизат огромни средства от товари, а туристическият и товарният поток ще бъдат отклонен извън града, а не през самия му център”, обясни Раличков.

❗❗По визията си за града, той сподели, че общинските предприятия трябва да поемат до голяма степен комуналните услуги и даде пример с община Троян, където това се случва и общинските дружества са на печалба. Той бе категоричен, че няма да увеличава местните данъци и такси. По повод комуникацията си с граждани, Раличков обяви, че неговата врата винаги ще бъде отворена за всички варненци с проблеми. 

📢 “Последните 10 години бяха изключително тежки за Варна. Градът ни затъва все повече и повече и това е причината ние, от БСП, да обявим “код червено”. Варна заслужава много повече. Нека всички заедно да направим така, че да върнем табелката “Варна – най-добрият град за живеене” и да бъдем отново морската столица на България”, каза в заключение Павел Раличков. И добави: „Аз съм обнадежден след дебата тук, в „Референдум“, защото много от тезите, които бяха засегнати, са приоритетите и  позицията на БСП, които сме предложили преди повече от 10 години. Така че, ще очаквам подкрепа от всички в това студио, на балотажа. Ние сме чисти хора за чист град, гласувайте с номер 1 за Коалиция „БСП за България““. 

Източник: Пресцентър на БСП – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/