Категории: Избори Варна

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от БСП, към досегашното управление на града: “Къде са парите на варненци?“

Реклама

❗❗“Варна трябва да има ясна визия за бъдещето с ясно разписани проекти, за да знаят варненци кога, кое и как се случва в нашия град. В момента в управлението липсва всякаква далновидност и компетентност.” Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Варна Павел Раличков в предизборен дебат в ефира на БНТ.

📢 Той обърна внимание на въпроса с презастрояването във Варна и посочи, че доскорошните вилни зони в периферията на града са се превърнали в строителни площадки. 

✅ “Ще дам пример с панорамния квартал “Бриз”, в който липсва всякаква регулация, липсват улично осветление, ясли и детски градини, няма начално училище. Като бъдещ кмет на Варна незабавно ще наложа мораториум върху строежите именно в тези райони, докато не се въведе нужната регулация”, подчерта Раличков.

⚠️ Той обяви, че е против автомобилите в Морската градина, но подчерта, че това е и въпрос на интереси на икономически групировки. Според него, реституирането на един имот в приморския парк не трябва да позволява безразборно строителство. 

📌 “Четири години абсолютно нищо не се направи в града. За последните 6 месеца Портних предизборно разкопа целия град, буквално откъсна цели микрорайони на Варна от останалата част на града и това се случи по средата на туристическия сезон”, категоричен бе кандидатът за кмет на БСП и посочи причините – некомпетентност в планирането, умишлена предизборна кампания и печеленето на обществени поръчки от определен кръг от фирми. 

➡️ Павел Раличков посочи друг голям проблем – недостигът на 1200 медицински сестри. По думите му, причината се крие в изключително ниските възнаграждения в общинските дружества и обеща, че една от първите му задачи като кмет е да увеличи заплатите на общинските служители в здравните заведения.

🔴 “Бюджетът на Варна преди 10 години с кмет от БСП и общински съвет, доминиран от БСП, беше над 200 млн. лв. В момента той е почти 800 млн. лв. – 4 пъти повече, а градът изглежда в пъти в по-зле. Къде са парите на варненци?”, попита той за финансовото състояние на общината. И предложи конкретни мерки за развитието на Варна. По неговите думи, начинът за“отпушването” на града е строеж на втори мост над езерото в близост до село Казашко и летището. 

↪️ “По този начин, като част от коридора Истанбул-Бургас-Варна-Констанца, във Варна и в целия регион ще влизат огромни средства от товари, а туристическият и товарният поток ще бъдат отклонен извън града, а не през самия му център”, обясни Раличков.

❗❗По визията си за града, той сподели, че общинските предприятия трябва да поемат до голяма степен комуналните услуги и даде пример с община Троян, където това се случва и общинските дружества са на печалба. Той бе категоричен, че няма да увеличава местните данъци и такси. По повод комуникацията си с граждани, Раличков обяви, че неговата врата винаги ще бъде отворена за всички варненци с проблеми. 

📢 “Последните 10 години бяха изключително тежки за Варна. Градът ни затъва все повече и повече и това е причината ние, от БСП, да обявим “код червено”. Варна заслужава много повече. Нека всички заедно да направим така, че да върнем табелката “Варна – най-добрият град за живеене” и да бъдем отново морската столица на България”, каза в заключение Павел Раличков. И добави: „Аз съм обнадежден след дебата тук, в „Референдум“, защото много от тезите, които бяха засегнати, са приоритетите и  позицията на БСП, които сме предложили преди повече от 10 години. Така че, ще очаквам подкрепа от всички в това студио, на балотажа. Ние сме чисти хора за чист град, гласувайте с номер 1 за Коалиция „БСП за България““. 

Източник: Пресцентър на БСП – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 24 минути

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 29 минути

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 43 минути

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 55 минути

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди един час

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди един час