Категории: Свят

Докато валят куршуми: Млада израелска двойка запечата в снимка целувката си, която можеше да е последна (СНИМКИ)

Реклама

Млада израелска двойка като по чудо е успяла да оцелее по време на ужасяващата атака на фестивала „Tribe of Nova“ в Южен Израел. Поне 260 души загинаха по време на събитието заради изненадващото нападение на Хамас. Младата двойка сподели подробности око преживяното изпитание

Амит Бар и нейният партньор Нир били сред посетителите на фестивала, когато трагедията се разигра близо до Реим, източно от ивицата Газа, в събота, 7 октомври, съобщава News 18.

Въпреки че успяват да избягат, страхът им да не се измъкнат живи ги кара да уловят трогателен момент на камерата – целувка, която можеше да бъде последната им.

Докато се криели в храстите по време на хаоса, те се разделили с приятеля си Зив, който бил отишъл да помага на други. По-късно Амит публикува отворено писмо до Нир в Instagram, заедно със снимка, която се превърна във вайръл в мрежата.

„Все още е невъзможно да обобщим през какво преминахме там без Зив и докато той не си е вкъщи, нищо не е свършило. Но ние сме тук като по чудо“, написа младото момиче.

Амит и Нир първоначално искат да избягат с автомобил заедно с приятеля си Зив. Бойците на „Хамаса“ обаче вече са блокирали улиците.

„Хората вече бяха започнали да бягат и да викат, че има терористи. Бягахме като овце на заколение“, коментира Амит в Инстаграм.

„Чувахме как куршимите свистят до нас, а хората просто падаха. Преследващите терористи обикаляха навсякъде с мотоциклети, опитвайки се да ни убият. Когато аз ти казах, че нямам повече сили, ти ми каза, чe нямаме избор и трябва да продължим да тичаме. Не спряхме да бягаме, докато ти не ме бутна в храстите и със Зив се разделихме“, коментира момичето.

„Опитахме се да го извикаме при нас, но през цялото това време виждахме терористите да обикалят и да стрелят във всички посоки. Мислехме, че не можем да мръднем“, разказва Амит пред израелското издание N12.

Тогава Нир споделил идеята си за последния кадър на любовта.

„Внезапно ми предложи да си направим селфи. Ядосах се и не разбрах, но след това помислих, че ако умрем, семействата ни ще видят, че сме се обичали до последния си момент. Защите ме с тялото си и в онзи момент помислих за всички останали двойки, чиято история е приключила различно. Изстрелите минаваха над главите ни, до този момент не бях чувала звука от куршум. Терористите минаваха покрай нас и стреляха навсякъде, а ние правихме всичко възможно, за да не мърдаме и да запазим тишина“, споделя Амит.

Тя и Нир лежат неподвижни и мълчаливи в храстите, докато терористите преследват хората около тях с картечници и ракетни оръжия. И до днес няма следи от приятеля им Зив.

„Невъзможно е да осъзнаем напълно това, което преживяхме. Продължаваме да се молим Зив да се върне у дома при нас“, казва още Амит.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 2 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 2 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 2 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 2 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 2 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 2 часа