in

Някога замисляли ли сте се: Всеки цвят от пастата за зъби има своя роля

Снимка: Pixabay

В днешно време пастата за зъби се е превърнала в задължителна част от хигиената на хората. Тя почиства зъбите и служи за профилактика на устната кухина. Не много хора обаче са се замисляли каква е ролята на различните цветове пасти за зъби и за какви функции на продукта подсказват

Има две групи: профилактични и лечебни. Като днес на пазара има различни вариации, от които човек може да избира. Повечето хора обаче не са наясно какво точно съдържат пастите за зъби.

Така например всеки цвят в пастата за зъби има различни съставки с различен ефект върху зъбите. По някаква причина, казват експерти, производителите изглежда не са направили достатъчно, за да обяснят на потребителите защо техните пасти за зъби са с определен цвят, съобщава сайтът Актуално.

Бели пасти, например съдържат вещества, които премахват плаката и предпазват от кариес.

Червената лента в сместа съдържа основно активни съставки, необходими за грижата за венците, докато синята лента служи за освежаване на дъха. Освен това сините пасти съдържат и съставки с антимикробен ефект.

Има и пасти със зелена линия вместо синя.

Някои изследвания обаче сочат, че в някои случаи цветовете нямат нищо общо с ефектите, а по-скоро рекламно-маркетингов ход, тъй като е установено, че хората купуват повече пасти с три цвята.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/