in

Тунел или втори мост? Гражданите на Варна решават

Коалиция “Алтернативата на гражданите”

От години е ясен проблемът с трафика през Аспарухов мост, но алтернатива дори и на хартия, все още няма. Почти няма ден в който там да не се образуват задръствания и катастрофи. Състоянието според властите е добро, въпреки че според различни източници това е лесно оспоримо. Има идеи за втори мост, но явно проектът е твърде мащабен за сегашното управление, което и без това в момента е заето да “асфалтира проблемите си” предизборно.

Георги Кулински, кандидат общински съветник от коалиция “Алтернативата на гражданите” загатва в скорошно интервю за нещо по-различно и според някои, доста по-практично – тунел под езерото. Предимствата пред едно такова съоръжение са много – безопасност, естетически, поддръжка, въздействие на околната среда и пр

Идея за обединение на “тръбата” и тунел във Варна – възможно ли е изобщо?

Идеята за тунел потвърждава и г-н Христо Димитров кандидат кмет от коалиция “Алтернативата на гражданите” в един от брифингите с идеята и за частно съфинансиране. Все пак това е само идея, като тепърва трябва да се направи проучване, казва още той.

Някои граждани споделят, че предвид експертния капацитет в строителните дейности, едва ли има по-подготвени от “Алтернативата за гражданите”. Друг е и въпросът, че те са независими от София или Москва, което може да бъде само в плюс за всеки един подобно мащабен проект за Варна. 

В интервюто си г-н Кулински също споменава за доразработване на дигиталната платформа на община Варна, с която гражданите да могат да упражнят допълнителен контрол над обществените поръчки и начина по който се изразходват техните данъци. В момента тази платформа е налична, но липсва осведоменост между гражданите, което я превръща в неизползваема – поредното замитане под килима на досегашното управление. 

Идеята на “Алтернативата на гражданите” е да стъпят на дигиталната платформа и чрез нея масово да информират гражданите за всички предстоящи обществени поръчки, включително и алтернативата на Аспарухов мост по всички възможни информативни канали. 

Тъй като възникват доста въпроси около детайлите относно големите проекти, от които Варна има крещяща нужда, поканихме г-н Кулински да гостува в нашето предаване “По пладне”. Темите на разговор ще бъдат относно приоритетите на коалиция “Алтернативата на гражданите”, как те могат да бъдат реализирани, въпросната дигитална платформа, и др. Можете да гледате интервюто на 16 – ти Октомври (Понеделник) от 20:00ч на нашия Youtube канал или Facebook страница. За да не пропуснете интервюто, абонирайте се за нашите новини. Очакваме ви.

Източник: Пресцентъра на Алтернатива на гражданите Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/