Категории: Избори Варна

Тунел или втори мост? Гражданите на Варна решават

Реклама

От години е ясен проблемът с трафика през Аспарухов мост, но алтернатива дори и на хартия, все още няма. Почти няма ден в който там да не се образуват задръствания и катастрофи. Състоянието според властите е добро, въпреки че според различни източници това е лесно оспоримо. Има идеи за втори мост, но явно проектът е твърде мащабен за сегашното управление, което и без това в момента е заето да “асфалтира проблемите си” предизборно.

Георги Кулински, кандидат общински съветник от коалиция “Алтернативата на гражданите” загатва в скорошно интервю за нещо по-различно и според някои, доста по-практично – тунел под езерото. Предимствата пред едно такова съоръжение са много – безопасност, естетически, поддръжка, въздействие на околната среда и пр

Идеята за тунел потвърждава и г-н Христо Димитров кандидат кмет от коалиция “Алтернативата на гражданите” в един от брифингите с идеята и за частно съфинансиране. Все пак това е само идея, като тепърва трябва да се направи проучване, казва още той.

Някои граждани споделят, че предвид експертния капацитет в строителните дейности, едва ли има по-подготвени от “Алтернативата за гражданите”. Друг е и въпросът, че те са независими от София или Москва, което може да бъде само в плюс за всеки един подобно мащабен проект за Варна. 

В интервюто си г-н Кулински също споменава за доразработване на дигиталната платформа на община Варна, с която гражданите да могат да упражнят допълнителен контрол над обществените поръчки и начина по който се изразходват техните данъци. В момента тази платформа е налична, но липсва осведоменост между гражданите, което я превръща в неизползваема – поредното замитане под килима на досегашното управление. 

Идеята на “Алтернативата на гражданите” е да стъпят на дигиталната платформа и чрез нея масово да информират гражданите за всички предстоящи обществени поръчки, включително и алтернативата на Аспарухов мост по всички възможни информативни канали. 

Тъй като възникват доста въпроси около детайлите относно големите проекти, от които Варна има крещяща нужда, поканихме г-н Кулински да гостува в нашето предаване “По пладне”. Темите на разговор ще бъдат относно приоритетите на коалиция “Алтернативата на гражданите”, как те могат да бъдат реализирани, въпросната дигитална платформа, и др. Можете да гледате интервюто на 16 – ти Октомври (Понеделник) от 20:00ч на нашия Youtube канал или Facebook страница. За да не пропуснете интервюто, абонирайте се за нашите новини. Очакваме ви.

Източник: Пресцентъра на Алтернатива на гражданите Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пиян мъж нападна и удари в лицето бременна украинка в центъра на Варна

Потърпевшата е 38-годишна бременна украинка, която изкарва парите си като уличен музикант. Вероятно повечето от…

преди 10 минути

Във Варна предстои най-голямата образователна конференция за SEL у нас

Морската столица ще е домакин на VI Национална конференция за социално-емоционално изучаване (SEL) „Учители на…

преди 19 минути

НИМХ обяви жълт код за валежи за Бургас: Ето къде по Черноморието вълнението на морето ще бъде 4 бала

НИМХ обяви жълт код за значителни валежи в южните райони на област Бургас за днес…

преди 21 минути

Днес спират тока на тези места във Варна и областта

На 20.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 32 минути

Значителна ще бъде облачността по Черноморието днес

От НИМХ прогнозират, че днес по Черноморието облачността ще бъде значителна. Очаква се максималните температури…

преди 3 часа

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 16 часа