Категории: Избори Варна

Инж. Коста Стоянов „Възраждане“: Проблемът с недостига на места в яслите във Варна става все по-изострен

Реклама

Един от най-големите проблеми за родителите на малките деца във Варна е липсата на места в детските ясли. А това е така, защото община Варна неглижира този проблем и не взима под внимание факта, че хиляди семейства не могат да запишат децата си в детски ясли. Това заяви кандидатът за кмет на Варна от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов на среща с граждани. Той посочи, че е провел множество срещи с варненци, които са поставили този въпрос и темата е изключително важна.

„Община Варна продава терени, в града се строят хиляди сгради, но яслите по никакъв начин не са залегнали като приоритет. Провел съм множество разговори с родители, които споделят притесненията си, че в районите, в които живеят, местата в детските ясли са крайно недостатъчни, а на места – дори няма и ясли. Най-трагично е положението в центъра на Варна, както и в кв. „Чайка“ и „Левски“. Най-честото оправдание от страна на общинската администрация е, че посещението в ясла не е задължително и единият родител може да си остане у дома, за да гледа детето. Да, но тези хора се лишават от заплати, а оттам се понижава качеството им на живот. Нови ясли във Варна трябва да има и за мен това е един от най-важните приоритети“, коментира още инж. Стоянов.

По отношение на детските градини, кандидатът за кмет на Варна заяви, че трябва бъде обследван сградния фонд и да се вземат бързи мерки за отстраняване на текущите проблеми.

„Детските градини и ясли трябва да бъдат модерни образователни институции, в които децата да получават нужните знания и умения, а същевременно да има пространство, в което да играят. В момента има множество градини и ясли, в които децата са над допустимия брой. Това е мъчение както за децата, така и за техните преподаватели. Престоят на едно дете в ясла и градина понякога надвишена един работен ден на възрастните и това не трябва да се случва в претъпкани стаи!“, каза още инж. Коста Стоянов.

Той добави, че е важно да бъдат обновени и изградени нови детски площадки, да се подобри пътната безопасност, а така също да се стартират културно-образователни програми към община Варна за насърчаване на общуването между деца и юноши и развитие на техните творчески заложби „Извън мрежата“.

Възраждане е с номер 42  бюлетината
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 7 минути

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 минути

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 24 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 36 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 38 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 50 минути