in

Настъпва рязка промяна във времето. Ето кога идва студения фронт

Снимка: Pixabay

В понеделник застудяването ще продължи и максималните температури ще са от 12°-14° в Североизточна България до 20°-22° в западната част на Горнотракийската низина и крайните югозападни райони. На места в югоизточната половина от страната ще превали дъжд, а от северозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява.

До вечерта и вятърът ще отслабне. През нощта срещу вторник отново ще се заоблачи и във вторник ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Ще бъде сравнително хладно за периода, с минимални температури между 3° и 8° и максимални – между 14° и 19°.

През следващите три дни облачността ще е по-често значителна, но ще е почти без валежи. Вятърът ще е слаб, но с южна компонента и бързо и чувствително ще се затопля. В събота вероятността за валежи се повишава. От североизток ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/