Категории: България

Да помогнем на 3-годишния Джани да проходи за първи път в живота си

Реклама

В редакцията на медия „Нова Варна“ пристигна апел за помощ от една българска майка, която със зъби и нокти се бори за здравето на своето момченце, което страда от тежката болест Детска церебрална парализа /ДЦП/. Вече повече от 3 години малкият Джан се опитва да пребори жестокото заболяване. Извършвани са му множество процедури и рехабилитации, но за жалост – без резултат. Надежда за неговото оздравяване обаче има, но за съжаление стойността на лечението не е по силите на семейството му.

Джан се ражда преждевременно в 27 гестационна седмица от патологична двуплодна бременност. За съжаление еднояйчният му близнак не оцелява, а Джан води битка за живота си 68 дни в неонатология.

След като се стабилизира е изписан и почти веднага започват рехабилитационни процедури за преодоляване на двигателното изоставане. Въпреки това му е поставена тежката диагноза Детска церебрална парализа (ДЦП) – спастична квадрипареза. Така битката продължава с много процедури и терапии, ходене в специализирани центрове от 3 години, но спастиката не може да се преодолее само с рехабилитации.

​Малкият Джан трябва да бъде опериран. Нужна му е тази жизненоважна операция за преодоляване на спастиката, която му пречи да ходи самостоятелно и да провежда ефективна рехабилитация. Операцията може да бъде осъществена от известния неврохирург д-р Парк от Детска болница „Сейнт Луиз“ в САЩ, който прилага лечение чрез SDR Селективна дорзална ризотомия. Ако тази операция бъде извършена, спастиката ще намалее и Джан ще може провежда по-ефективна рехабилитация, да пази равновесие и да проходи.

Джан е едно лъчезарно и винаги усмихнато дете, но въпреки това има неща, на които той все още не може да се радва. Той не може да ходи самостоятелно, да тича на воля с връстниците си, да играе на топка и какво ли още не. Към момента това е невъзможно, заради неговото заболяване. Нужна му е тази жизненоважна операция, за да може да проходи – Джан е един доказал се малък герой, който ще се справи и с това!

Може да му помогнете чрез:

Банкова сметка – IBAN:BG46STSA93000028796040
BIC:STSABGSF
paypal:dzhanahmet3
sms с текст DMS DJAN на номер 17 777

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 14 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 14 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа