in

Изпепеляваща ревност: Мъж разказа за ревнивеца, запалил цял блок в наш град (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Здравей България

Миналата седмица семейства от цял жилищен блок във Враца се евакуираха посред нощ. Причината е палеж. Има нанесени щети за над четвърт милион по пламналата сграда. Десетки автомобили са подпалени

Стана ясно, че всичко това е резултатът от умишлен палеж в подземен паркинг.

В неделя съдът остави извършителя и поръчителя на палежа в ареста. Подпалвачът е криминално проявен 31-годишен мъж с много регистрации и излежани присъди. Потърпевши и близки организираха мълчаливо бдение пред съда с искане за наказания.

Според един от живущите в опожарената сграда палежът е бил заради него. По думите му през 2017 г. той си писал с бивша приятелка на поръчителя, който сега му отмъщава.

„Бяхме си писали с тогавашната му приятелка. Бяхме се виждали 2-3 месеца. Те после бяха решили, че ще се съберат. И явно това се случва от някаква злоба, ревност. Не го разбирам. Това е ненормална работа. Нито съм ги разделил, нито нищо. Те са били разделени. Той си е имал приятелка тогава“, разказва мъжът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/