in

Чужденци разбиват врати наред и проникват в апартаменти по Черноморието

Кадър: bTV

Информация за случилото се получихме от ОДМВР-Бургас. Апартаментите, в които мъжете проникнали се намирали в апарткомлекс в Поморие. Станало ясно и това, че мъжът, който шофирал автомобила, с който се придвижвали, бил дрогиран

На 13 октомври около 22:07 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 52- годишен софиянец, собственик на апартамент в апарткомплекс, разположен в поморийската местност „Кротиря“.

Мъжът е сигнализирал в полицията, че в апартамента му проникнали четирима мъже (информация за това придобил своевременно през монтирана в апартамента камера).

Служителите от Районно управление – Поморие задържали извършителите на деянието – това са трима грузински граждани на възраст от 18 до 37 години и 38-годишен руски гражданин.

Констатирано е, че в апарткомплекса са разбити вратите на девет необитаеми към момента апартаменти. В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че четиримата се придвижвали с л.а. „Мерцедес С 220 CDI“, управляван от 37-годишния грузински гражданин (същият е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като втората проба била положителна за употреба на кокаин и канабис).

Грузинецът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Впоследствие срока на задържането му е удължен с прокурорско постановление до 72 часа, както и на останалите му съучастници, които са привлечени в качеството на обвиняеми. Работата по случая продължава.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.