in

Във Варна: Надраскаха автомобили на украински доброволци. Имало е и други посегателства (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Здравей България

Вандалски посегателства във Варна. няколко автомобили с украинска регистрация за надраскани с червен спрей. Върху тях е изписано, „Путин“, „Вън“ и буквата „Z“. Колите принадлежат на доброволци от Украинския дом във Варна.

Потърпевшите са шокирани от случилото се.

„Не знам кой може да постъпи по подобен начин. Преди няколко месеца ни бяха залепили руското знаме на сградата. Заплашвали са ни и със смс-и. Стигало се и до обири на апартаменти. Притесняваме се от нови нападения”, заяви в ефира на Нова телевизия Евгения Волкова, председател на дома.

„Излязох сутринта от апартамента си и видях, че колата ми е надраскана с някаква боя. Бях много уплашена и разочарована. Бях шокирана. Но не знам кой може да го е направил“, разказва една от потърпевшите пред bTV, като смята, че случайни хора са извършили деянието, а не някой, който иска да навреди конкретно на нея.

„Моят автомобил също пострада. Подобно нещо не се случва за първи път. Когато войната започна, аз дойдох тук. Два пъти ограбиха квартирата ми. Взеха всичко от апартамента. Преместих се в друг район, но надраскаха колата ми. И сега се случва пак“, разказва друга потърпевша.

От полицията казват, че са образувани четири досъдебни производства. В момента се води разследване и извършителите се издирват.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/