in

Джо Байдън ще се изложи на опасност утре

Кадър: YouTube/60 Minutes

В сряда (18 октомври) държавният глава на САЩ Джо Байдън ще се изложи на голяма опасност. Той планира да посети Израел, където в момента текат бойни действия. Твърди се, че по този начин Байдън ще окаже, че стои категорично със страната, докато тя се отдръпва от изненадващата атака на Хамас и подготвя сухопътна инвазия, предназначена да унищожи въоръжените групировки по границата си.

Държавният секретар Антъни Блинкен, говорейки от Израел, обяви пътуването до Тел Авив – вторият набег на президента в активна военна зона тази година, след като той пътува до Украйна през февруари при най-строга секретност, съобщава NBC News.

Блинкен казва, че Байдън отива на посещение в Израел, за да „препотвърди солидарността на Съединените щати с Израел и нашия железен ангажимент към неговата сигурност“.

Байдън също така планира да чуе директно от израелците какво им е необходимо, за да защитят сигурността си, каза Блинкен.

В изявление в понеделник вечерта прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че пътуването на Байдън ще „демонстрира непоколебимата му подкрепа за Израел в лицето на бруталната терористична атака на Хамас и ще се консултира относно следващите стъпки“.

Очаква се Байдън да се срещне с Нетаняху и други израелски лидери по време на пътуването, което ще бъде последвано от спирка в съседна Йордания.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/