Категории: Свят

НЛО? Загадъчна гледка в небето над Швейцария: Властите нямат обяснение (ВИДЕО)

Реклама

Необяснима гледка в небето над Швейцария. Очевидци са станали свидетели на необичайно атмосферно явление или НЛО в събота срещу неделя. Явлението е наблюдавано от кантоните Цюрих, Шафхаузен и Тургау.

Забелязани са светещи синкави точки, които са се движели в кръг, съобщава ТАСС. Такова видео е публикувано в портала 20 Minutes (Вен минют). На видеото се вижда и прозрачен въртящ се диск с по-светъл кръг в средата.

Жителка на Цюрих, видяла това необичайно явление или обект, разказва, че се е събудила в неделя около 2:20 ч. сутринта (3:20 ч. бълг. време – бел. а.) „заради светлината“. След като станала от леглото си, за да дръпне завесите, жената видяла светещия диск и го заснела.

„Първоначално си помислихме, че е клубно светлинно шоу“, разказва тя. „Нямаше обаче видим лазерен лъч от земята, както е при светлинните шоута. Освен това нямаше звук. Въртящите се точки бяха видими за около пет минути, след което потъмняха и изчезнаха“, обяснява тя.

Въпросните загадъчни светлини са видени и в нощното небе в Шафхаузен, където очевидец разказва, че видял феномена около 23:30 ч. местно време в събота. Първоначално мъжът се помислил, че това са някакви прожектори. По негови думи обаче, светлините се виждали на разстояние около 20-25 км и се движели по странен начин, след което мъжът изключил тази си хипотеза.

Властите нямат обяснение за открилата се гледка. Кантоналната полиция в Цюрих съобщава, че „тази нощ не е обявено шоу с дронове или лазерно шоу“. На свой ред от аеронавигационната компания Skyguide (Скайгайд), която наблюдава въздушното пространство на Швейцария, казват, че не могат да определят естеството на необичайното явление или обект.

„Това, което мен лично ме озадачава, е, че светлините на този обект не се отразяват в езерото, за разлика от други“, заявява говорителят на компанията Влади Бароса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 3 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 4 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 4 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 4 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 4 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа