Категории: Избори Варна

Петър Николов: Най-големият „инфраструктурен проект“ на Варна, това са хората. Ние сме реалната възможност на гражданите за избор без „Сглобки“ (ВИДЕО)

Реклама

Защо един истински успешен адвокат решава да се кандидатира за кмет на Варна? Какво смята той за сегашното управление на Общината? Кое е различното в неговата програма? Как смята да бъде полезен на варненци? Отговорите на всички тези въпроси може да намерите в следващите редове и във видеото – епизод от рубриката на медия „Нова Варна“ – „По пладне“.

Главната причина Петър Николов да реши да се впусне в надпреварата за кметския стол на Варна е, че по този начин, сегашната му социална дейност като юрист, с която той е широко известен (бел.ред. помагал е безвъзмездно на десетки семейства в сложни съдебни дела, изправял се е срещу банкови институции и др.) ще се глобализира. Според него Община Варна притежава всички нужни ресурси, за да се справи с много повече социални инициативи, благотворителни кампании, да служи реално в помощ на гражданите, а не както е до сега.

Той не смята, че настоящият кмет изпълнява своите функции пълноценно, че защитава интересите на гражданите и че работи за развитието на Общината. Според него сегашният градоначалник на Варна е с изчерпан лимит на доверие, гражданите не го разпознават, нямат контакт с него, а това влияе негативно върху усещането им за законност, за справедливост и върху качеството им на живот като цяло.

Петър Николов се бори срещу т.нар. „сглобка“, срещу различните видове олигархични кръгове, които са стегнали обръчи от фирми около Варна, което е доказал и в кариерата си до сега.

За разлика от другите кандидати, които предлагат строителство на големи инфраструктурни проекти, той смята, че най-големият инфраструктурен проект това е Община Варна и нейните граждани. Според него най-важно е да се работи за подобряване на качеството на живот на хората в морската столица. Той предлага прозрачност в работата на общинската власт, възможност на гражданите истински да участват в местното самоуправление.

Адвокат Николов смята, че само когато общината се отвори истински към хората, ще могат да се привлекат крупни местни и чуждестранни инвеститори, с които да се изпълнят големите инфраструктурни проекти, нужни на морската столица.

Хората са основният акцент в неговата програма, която е силно социална. Това, което трябва да се промени във Варна, за да се подобри живота като цяло, според адвокат Петър Николов, е да се възвърне доверието на гражданите в институциите и личността на кмета. Според него само ако се впрегне цялата гражданска енергия, могат да бъдат решени всички проблеми.

Той застава твърдо зад каузата Варна да бъде превърната отново в най-добрият град за живеене в България.

Вижте какво още каза кандидатът за кмет на Варна Петър Николов във видеото тук:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Шарл Мишел призова Северна Македония да спазва и прилага поетите задължения по пътя към ЕС

По думите на председателя на Европейския съвет, Република Северна Македония има истинска възможност да напредне…

преди 35 минути

Полиция и жандармерия пазят прибирането на реколтата от грозде в Пазарджик

От пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик съобщават, че традиционно по време на гроздобера съвместни екипи на полицейското…

преди 40 минути

Предупреждение за Варна: В неделя прекъсват електрозахранването на някои места

Стана ясно, че ще бъде спрян токът на някои места във Варна на 22 септември…

преди 45 минути

ВМС съобщиха за втора активация на противоминната група

Започнала в втората активация на MCM BLACK SEA, информират от Военноморските сили. За подобряване на…

преди 58 минути

Спасиха трима от удавяне в морето на плаж, известен с опасни подводни течения, но един мъж загина

Случаят е от плаж "Бутамята" в Синеморец. Мъж от София се е удавил. В акцията…

преди един час

Съдът във Варна определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна група

Съдът определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна…

преди един час