Категории: Избори Варна

Кандидатът на „Възраждане“ инж. Коста Стоянов отива на балотаж във Варна според проучване на „Маркет линкс“

Реклама

Искам Варна да се превърне в един по-чист, по-уютен, по-модерен град, каза Стоянов в дебат по БТВ

Основният ни опонент в битката за Варна е апатията на хората. Затова сега искам да ги призова да излязат да гласуват, защото местните избори са веднъж на четири години и всъщност сега е точният момент, в който те трябва да излязат да гласуват и да направят своя избор, за да можем да променим порочния модел на управление на Варна. Това каза по време на предизборен дебат в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” инж. Коста Стоянов, , кандидат за кмет на Варна издигнат от „Възраждане“.

Той добави още, че е крайно време Варна да бъде управлявана от строителен инженер като него, който има ясна визия за управление на града.

„Знаем, че настоящото управление започна да строи повече от 90 улици по едно и също време. Те се строят некачествено, без никакви проекти, в продължение на повече от шест-седем месеца. Няма никакъв контрол по време на изпълнението на тези проекти и дори в някои от крайните квартали съм виждал съм хора, които ходят с маски, защото въздухът е многозамърсен и има много прахоляк.“, каза още инж. Стоянов

Според него и екипа му сметоизвозването във Варна трябва да е ежедневно, защото има райони, в които се прави веднъж в седмицата. Контейнерите не са достатъчни, освен това трябва да се наблегне на разделното събиране и на рециклирането, също така и на миенето на улиците, но на миенето, а не напръскането.

Снимка: „Възраждане“

„Първо е нужно да говорим за планирането, защото такава беше темата и когато става въпрос за планиране, аз неслучайно анонсирах, че имам опит в тези дейности, защото имам изпълнени стотици проекти, в които съм участвал от самото планиране през изпълнението, управлението и въвеждането им в експлоатация. Ние имаме ясна програма, планиране точно за тези кръгови кръстовища, които са проблемни. Имаме в програмата ни заложено изпълнение на бул. „Цар Освободител“, хубаво е, че и другите опоненти го припознават, защото ние първи го заявихме. Много е важно тук достъпна среда за хората в неравностойно положение, защото във Варна Няма такава изградена, на много места няма достъп, включително до държавни и общински служби. Всичко това е въпрос на планиране, ние имаме ясна програма с визия за управление на Варна за мандат 2023 – 2027 година.“, добави инж. Стоянов в частта на дебата , в която бяха обсъдени инфраструктурните проблеми.

Инж. Стоянов коментира още, че е роден във Варна, учил е във Варна, завършил е строителния техникум „Васил Левски“, живее във Варна, отглежда децата си там и иска Варна да се превърне в един по-чист, по-уютен, по-модерен град, с развиваща се икономика. Затова именно се кандидатирам за кмет на Варна – имам опита, включително и като народен представител в 48-то и 49-тото Народно събрание, където е бил председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление – под негово председателство тази комисия е била втората най-работеща след правната комисия, в която за три месеца приехме три закона, които бяха изцяло в услуга на гражданите.

„Варненци обичаме своя град и се гордеем с него. И сега е момента, в който трябва да избираме между корупцията, лъжата и некомпетентността, от една страна и честността, и експертното управление, управление с грижа за хората от друга страна. Тоест от една страна са всички останали, от другата страна сме ние от „Възраждане“. Излезте и гласувайте, не всичко е решено. Говорете с ваши близки, роднини, приятели и познати да излязат и да гласуват. И ако искате да живеете в по-чист, уютен и модерен град, изберете „Възраждане“ с номер 42. Заедно ще успеем.“, призова съгражданите си инж. Стоянов в края на дебата в сутрешния блок на БТВ.

Преди да започне дебата беше представено проучване на „Маркет линкс“, според което инж. Коста Стоянов е основния опонент на настоящия кмет и на досегашното неефективно управление на Морската ни столица. Според данните в проучването той задължително ще стигне до балотаж и т с много малка разлика след кметът от ГЕРБ.

Целият дебат може да видите тук:

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Предупреждение за Варна: В неделя прекъсват електрозахранването на някои места

Стана ясно, че ще бъде спрян токът на някои места във Варна на 22 септември…

преди 4 минути

ВМС съобщиха за втора активация на противоминната група

Започнала в втората активация на MCM BLACK SEA, информират от Военноморските сили. За подобряване на…

преди 18 минути

Спасиха трима от удавяне в морето на плаж, известен с опасни подводни течения, но един мъж загина

Случаят е от плаж "Бутамята" в Синеморец. Мъж от София се е удавил. В акцията…

преди 24 минути

Съдът във Варна определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна група

Съдът определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна…

преди 38 минути

Задържаха мъжете, пребили човек в дискотека в Студентски град

Разследването се води след постъпването на сигнала за случилото се - на 23 юли, уточняват…

преди 45 минути

След унищожителната буря „Бебинка“: Втори тайфун връхлетя Шанхай

Китайският мегаполис Шанхай беше ударен от втори тайфун само дни след като бе засегнат от…

преди 49 минути