in

Пуснаха видео със заложничка на „Хамас“: „Моля ви, изведете ме оттук“ (ВИДЕО)

Кадър: X/Stay-with-us

„Хамас“ публикува видеоклип с израелска заложничка в своя Телеграм канал. На кадрите се вижда младата Мия Шем, която получава медицинска помощ. 21-годишното момиче от Шохам прави и видео обръщение, по време на което казва, че е ранено, но получава нужната медицинска помощ от специалисти.

„Здравейте, аз съм Мия Шем, на 21 години от Шохам. В момента съм в Газа. Бях на парти. Бях сериозно ранена в ръката и претърпях операция в болницата в Газа. Тук се грижат за мен, дават ми лекарства, всичко е наред. Искам единствено да се прибера възможно най-скоро при родителите ми, при братята и сестрите ми. Изведете ме оттук възможно най-скоро, моля ви“, казва Мая във видеото.

В Телеграм канала на групировката пише, че „муджахидини от бригадите Ал-Касам оказват медицинска грижа“ на заложничката.

Показаното на клипа не беше прието еднозначно от международните наблюдатели. Според повечето видеото е инсценирано и е част от пропагандната война на „Хамас“.

В същото време родителите на момичето изразиха недоволството си, че никой не им е предоставил информация за състоянието на Мия. Майката на момичето я обявява за изчезнала преди седмица. За Мия се знае, че е била на музикалния рейв фестивал до кибуц Реим, в непосредствена близост до ивицата Газа, съобщава bTV.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/