in

Варненка: Всеки ден сме без вода и то по 12-13 часа. Ще плъзне епидемия

Снимка: Pixabay

Получихме пореден сигнал в платформата „Твоята Варна +“, свързан с чести аварии и спиране на водата. Става въпрос за район в центъра на града, който почти ежедневно е без вода. Ето какво разказа пред медия „Нова Варна“ гражданката Маргарита Пеева:

Жената твърди, че през последните дни водата в района, в който живее, се спира почти ежедневно, при това за дълги периоди от време. „На 15.10.2023 г. нямахме вода 12 часа, на 16.10 – нямахме вода 13 часа. Днес 18.10 отново сме без вода.“ – възмутена е Маргарита Пеева.

Става въпрос за центъра на град Варна, района около „Макдрайв“ на бул. „Владислав Варненчик“.

„От ВиК-Варна непрекъснато казват, че имат аварии в нашия район (в едно и също каре), което е нелогично. Вероятността от зарази е много голяма, отделно в района има много бизнеси, училище, детски градини и това пречи на работата им.“ – категорична е тя.

Според нея, с тези ежедневни и продължителни спирания на водата се създава реална опасност от епидемии, особено за малките деца в близките детски градини.

Гражданката Маргарита Пеева, заедно със своя син Станислав Пеев, се е обръщала за съдействие за трайно решаване на проблема към множество институции. Отнесла е проблема към зам.- областен управител, към община „Одесос“, към омбудсманът на Република България, „но се оказва, че те са безпомощни да влияят на ВиК – Варна.“, разказва тя.

„Надявам се, вие като медия с висок рейтинг, че ще успеете да помогнете за решаване на проблема и установите дали се касае за престъпно нехайство или злонамерена злоупотреба с власт.“ – с тези думи завършва сигнала си към нас будната варненка Маргарита Пеева.

От медия „Нова Варна“ се заемаме със случая и ще потърсим мнението на ВиК и възможно ли е той да бъде решен трайно, за да се преустановят неудобствата, които причиняват на живущите честите спирания на водата в конкретното каре.

Развитието по този случай ще публикуваме отново в рубриката „Твоята Варна +“.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

За да се гарантира качество, ще бъдат допускани всички предложения, които отговарят на определени условия за цялост, пълнота и обществена значимост на предлаганата тема.

Теми с голям обществен интерес, като конкретният сигнал за ежедневните продължителни спирания на водата, както и такива, които предизвикат множество коментари, ще се подлагат на журналистическа проверка, заснемане и видео репортаж.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/