in

Сигнал в „Твоята Варна +“: Отсечка от бул. „Васил Левски“ тъне в мрак от седмици (СНИМКА)

Снимка: Редакция "Нова Варна"

В платформата „Твоята Варна +“ получихме сигнал от гражданина В.К за липсващо улично осветление в последната отсечка на бул. „Васил Левски“, преди кръговото кръстовище с ул. „Девня“. Според него това създава редица опасности за всички участници в движението. Проблемът е от голяма обществена значимост, тъй като се отнася до една от най-натоварените пътни артерии във Варна.

В своя сигнал гражданинът В.К. е посочил, че осветлението на пътното платно във описания от него участък от булеварда не работи вече повече от 3 седмици.

При проверка на място на репортер на медия „Нова Варна“ се установи, че осветлението по този участък от бул.“Васил Левски“, намиращ се в квартал „Максуда“, действително не работи.

Снимка: Редакция „Нова Варна“

Какви са причините? Дали това се случва за първи път? От колко време не работи въпросното осветление? Кога ще бъде отстранен проблема?

Всички тези въпроси, ние от медия „Нова Варна“ оформихме като официално запитване и го отправихме към Община Варна и по конкретно към Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, отговорна за поддръжката на улично осветление в града.

Очаквайте скоро отговорът на общинските власти по този сигнал, който ще публикуваме отново в рубриката „Твоята Варна +“.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

За да се гарантира качество, ще бъдат допускани всички предложения, които отговарят на определени условия за цялост, пълнота и обществена значимост на предлаганата тема.

Теми с голям обществен интерес, като конкретният сигнал за липсващо осветление по бул. „Васил Левски“, както и такива, които предизвикат множество коментари, ще се подлагат на журналистическа проверка, заснемане и видео репортаж.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/