in

Възмутена варненка: Паркът на паметника на „Почивка“ е обърнат на сметище. Това трябва да спре

Колаж: Редакция "Нова Варна"

В платформата „Твоята Варна +“ постъпи сигнал от гражданката Невяна Иванова. Тя е забелязала нерегламентирано сметище на едно от емблематичните места в кв. Бриз – парка около Паметника на Почивка. В последно време въпросният квартал стана печално известен, както с множеството аварии на главния водопровод, така и с темата за презастрояването му.

Според гражданката Невяна Иванова, която всеки ден сутрин и вечер прави своите разходки в парка на Почивка, мястото е превърнато във всичко друго, но и в място за отдих. „Всички се напъват да обясняват колко са важни зелените площи. Толкова са важни, че централната алея на „Паметника“ е основен път за новите кооперации, зелените площи са паркинг, а снощи някой направо си е стоварил строителния боклук тук!“ – възмущава се будната гражданка.

Снимка: Н. Иванова

Както можете да видите на снимките, които Невяна Иванова ни изпрати, действително в парка някой е стоварил цял камион с отпадъци. За съжаление, тя не е забелязала самия нарушител, а само резултатите от действията му, които по нейни думи са „обидни, недопустими и безотговорни“.

Според нея такива са и институциите, които трябва да следят за подобни нарушения. Затова е решила да се обърне към медия „Нова Варна“ и нашата платформа „Твоята Варна +“, която има за цел именно да се подобри обществения диалог между граждани и институции.

„Ще вкарам цялата си енергия, това да спре! Усещането за беззаконие води до безобразия!“ – категорична е Невяна Иванова. Тя се надява Общинска полиция да започне да осъществява по-голям контрол, както и самите хора да проявяват по-голямо гражданско самосъзнание.

От медия „Нова Варна“ ще отправим запитване към Община Варна за това незаконно сметище.  Веднага, след като получим техния отговор, той ще бъде публикуван отново тук в рубриката „Твоята Варна +“.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

За да се гарантира качество, ще бъдат допускани всички предложения, които отговарят на определени условия за цялост, пълнота и обществена значимост на предлаганата тема.

Теми с голям обществен интерес, като конкретния сигнал, както и такива, които предизвикат множество коментари, ще се подлагат на журналистическа проверка, заснемане или видео репортаж.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/