in

Отношенията между Русия и Северна Корея вече са на ново ниво

Кадър: YouTube

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че отношенията между Русия и Северна Корея са достигнали качествено стратегическо ниво след срещата на лидерите на двете страни през месец септември. Лавров заяви това по време на среща с колегата си от Северна Корея Цой Сон Хи. Припомняме, че министър Лавров отиде на двудневно посещение в Северна Корея вчера

„След историческата среща на върха между президента Путин и председателя на Държавния съвет Ким Чен Ун на космодрума Восточний на 13 септември можем уверено да кажем, че тези отношения достигнаха качествено ново стратегическо ниво“, заяви руският министър на външните работи.

„Винаги ще помним неоценимия принос, който другарят Ким Ир Сен, а след това и другарят Ким Чен Ир, направиха за формирането на нашите отношения“, подчерта Сергей Лавров.

Руският първи дипломат разкритикува САЩ и техните съюзници Япония и Южна Корея за воденето на „опасна“ военна политика спрямо Северна Корея, по време на визитата си в Пхенян, предаде БГНЕС.

„Подобно на нашите севернокорейски приятели, ние сме сериозно обезпокоени от засилването на военната активност на САЩ, Япония и Южна Корея в региона и от политиката на Вашингтон. Ние се противопоставяме на тази неконструктивна и опасна линия на поведение“, каза още Лавров.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/