Категории: Избори Варна

Инж. Коста Стоянов: „Възраждане“ няма да допусне Белодробната болница във Варна да бъде загробена, а теренът ѝ – заграбен

Реклама

Кандидатът за кмет от „Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов се срещна със здравните работници във варненската Белодробна болница, съобщават от пресцентъра на политическата партия. В рамките на срещата бяха поставени важни въпроси, касаещи оцеляването на лечебното заведение.

Това, което хората работещи в Белодробната болница искаха да знаят е дали бъдещият кмет и общински съвет ще работи в насока запазване и развитие на болницата или тя ще бъде изоставена на произвола и умишлено фалирана.

„Случващото се във варненската Белодробна болница е чисто престъпление. Стационарът, който се намира по пътя за село Константиново е на уникално място и явно буди нечии имотни интереси. Да, обаче това няма да се случи, поне не и докато „Възраждане“ е част от управлението на Варна. Медицинските лица споделиха, че отново имат забавяне на заплатите, макар и „само“ с два месеца, а условията в лечебното заведение далеч не отговарят на критериите за съвременна болница, в която туберкулозно болни пациенти се лекуват до 3 месеца“, обясни инж. Стоянов.

Той посочи, че на първо време ще се търси вариант за осигуряване на средства за закупуването на нафта, която е необходима за парното, а след това и средства за ремонт.
„По отношение на издръжката на болницата, трябва внимателно да се ревизира сумата, която Министерството на здравеопазването отпуска на ден за пациентите. Тази сума възлиза на около 90 лв., като в нея влизат – лечение, медикаменти, отопление, заплати и престой в болницата. Това е безкрайно недостатъчно. Болницата не може да използва клинични пътеки, защото туберкулозата все още се води социално заболяване. Има много неща, които трябва да се променят, започвайки от община и минавайки през министерството. Това е стратегически важно лечебно заведение и няма да бъде оставено на произвола или по-лошо – да бъде затворено и на негово място да бъде изграден хотел или частен имот“, категоричен бе инж. Стоянов.

Той добави, че освен това трябва да се работи в насока млади специалисти да карат стаж в Белодробната болница, защото кадровото обезпечаване е изключително дефицитно.
„Когато „Възраждане“ поеме управлението на Варна – Белодробната болница ще бъде ремонтирана и възродена, защото тя има потенциала да се развива, а не загробва“, каза в заключение кандидатът за кмет от „Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ВМС съобщиха за втора активация на противоминната група

Започнала в втората активация на MCM BLACK SEA, информират от Военноморските сили. За подобряване на…

преди 9 минути

Спасиха трима от удавяне в морето на плаж, известен с опасни подводни течения, но един мъж загина

Случаят е от плаж "Бутамята" в Синеморец. Мъж от София се е удавил. В акцията…

преди 15 минути

Съдът във Варна определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна група

Съдът определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна…

преди 29 минути

Задържаха мъжете, пребили човек в дискотека в Студентски град

Разследването се води след постъпването на сигнала за случилото се - на 23 юли, уточняват…

преди 36 минути

След унищожителната буря „Бебинка“: Втори тайфун връхлетя Шанхай

Китайският мегаполис Шанхай беше ударен от втори тайфун само дни след като бе засегнат от…

преди 40 минути

Дете е било пребито: Открито е да лежи на спирка в Стара Загора

За случая съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Пострадалото дете е на 14-годишна…

преди 53 минути