in

Стоян Стоянов от „Алтернативата на гражданите“: Виница – отделен административен район на Варна (ВИДЕО)

В предаването „По пладне“ на медия „Нова Варна“ ни гостува Стоян Стоянов – кандидат за общински съветник от коалиция „Алтернативата на гражданите“. Той е на 46 години, щастливо женен, баща на две дъщери, финансист, роден в Димитровград, но от 19-годишен живее и работи в морската столица. Висшето си образование е получил в Икономическия университет на Варна, където е придобил магистърска степен по „Международни икономически отношения“ и бакалавърска в специалност „Стопанско управление“.

Стоян Стоянов не е типичен политик, но още от ранно детство проявява интерес към процесите в страната, винаги е упражнявал правото си на вот. Той никога не се е виждал като гласуващ под строй или пък като конкретен номер в нечия листа, поставен там по волята на някой партиен функционер от София.

Не е такъв случая и сега, тъй като местата в листата на коалиция „Алтернатива на гражданите“ са определени чрез публичен жребий. „Всички с изключение на нашия кандидат за кмет, г-н Христо Димитров, получиха своя номер в листата по волята на жребия и от там насетне всеки доказва и показва пред избирателите, че лично той е достоен, можещ и компетентен.“ – твърди Стоян Стоянов.

Решението му да се кандидатира за общински съветник във Варна е продиктувано от недоволството му от досегашното политическо представителство и управление на общинската администрация. Той смята, че реално може да допринесе чрез своите възможности, компетентност и експертиза за превръщането на Варна в модерен, чист и подреден европейски град.

Според кандидатът за общински съветник от „Алтернативата на гражданите“ Стоян Стоянов бюджетът на Община Варна, който е най-големият на глава от населението, не се разходва прозрачно и ефективно. „Ако г-н Портних беше главен изпълнителен директор на публична компания, при този огромен бюджет и тези постигнати резултати, би бил уволнен незабавно. Но понеже е кмет, то работата по уволнението трябва да я свършим ние избирателите.“

Освен това, бюджетът на Община Варна да се разходва прозрачно и ефективно, в програмата на коалиция „Алтернативата на гражданите“ е залегнал като основен приоритет – привличането на нови инвестиции чрез изграждането на индустриална икономическа зона във Варна. В момента облика на Общината е неприветлив и отблъсква инвеститорите – смята Стоян Стоянов.

Според него друг голям проблем е, че не се осъществява контрол върху дейността на общинската администрация и тя в момента работи неефективно. Той предлага въвеждането на съвременни софтуерни системи за контрол върху работата на всеки един служител. По негово мнение това би повишило сериозно ефективността на администрацията.

Личен приоритет в работата на Стоян Стоянов, ако бъде избран за общински съветник, ще бъде реалното развитие на спорта в град Варна. Според него тази сфера има изключително много проблеми, а липсата на достатъчно съоръжения за плуване е един от малкото примери за привидната общинска грижа до сега в това отношение.

Негова лична идея е и отделянето на квартал „Виница“ от район „Приморски“ в отделно кметство. Вече е инициирана подписка сред гражданите на квартала.

Друг основен приоритет, залегнал в програмата на коалиция „Алтернативата на гражданите“, е  децентрализацията. Какво представлява тя, според Стоян Стоянов, какво предлага той да се промени в работата на районните кметове, как може да се подобри политиката на Общината спрямо хората със специални потребности и още, ще може да разберете ако изгледате видеото тук:

Можете да подкрепите Стоян Стоянов, като гласувате за него с номер 24 в бюлетината и лична преференция 138.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/