in

Благомир Коцев: През последните 10 години Варна е сведена до там хората да мислят за своето физическо оцеляване. Това бързо може да се промени (ВИДЕО)

Гост в студиото на медия „Нова Варна“ в предаването „По пладне“ е кандидатът за кмет на Варна от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Благомир Коцев. Той е роден през 1978 г. във Варна. Коцев е икономист по образование. Държи магистърска степен по корабоплаване, търговия и финанси. Завършил първо във Вашингтон, а след това и в Лондон. Професионалният му опит е финансов и управленски. През 2022 г. заема поста областен управител на Варна в периода 24 февруари – 4 август. Има син, Никола, роден през февруари 

Благомир Коцев определя настоящата кампания за местните избори във Варна като „кална“, „изключително очерняща и омаскаряваща“. Той посочи като основен виновник за това досегашния кмет на морската столица.

Намеренията на Благомир Коцев, впускайки се в кметската надпревара, са били да предложи на варненци една позитивна кампания, с ясни послания и конкретна програма, а не да отговаря на клевети и нападки по свой адрес.“Ние имаме много силна програма, изготвена от много силен екип, с 66 конкретни мерки и точки, които наистина да дадат една перспектива за развитието на Варна в много по-различна посока от тази, която виждаме през последните 10 години“ – категоричен е кандидатът за кмет на Варна от коалиция „ПП/ДБ“ Благомир Коцев.

Той е убеден, че в негово лице Иван Портних вижда основния си опонент, затова е и обект на непрекъснати клеветнически атаки в различни „жълти“ сайтове, гравитиращи, по думите му, около бившия градоначалник. Според Благомир Коцев, „няма как, един човек, който е управлявал десет години и не е направил нищо, да говори за бъдещето. Той може само да дава отчет за това, което е направил. Видяхме, че всичките му обещания останаха напразни.“

Същото се отнася и до оправданията на досегашния кмет, че служебните правителства и това на „Промяната“, са му пречили да си върши работата. Такъв е и опитът му да се разграничи от пътищарските фирми, както и да ги „пришие“ на основния си опонент. „До вчера кметът им даваше 175 милиона, за да правят тези предизборни ремонти, които съсипаха града и го превърнаха в лунен пейзаж, а днес вече не ги познава.“ – искрено се възмущава Благомир Коцев и категорично отрече да има каквото и да е общо с фирмите, извършващи ремонтите в града в момента.

Благомир Коцев от месеци е сред варненци, срещайки се с тях на различни локации в града, за да чуе проблемите им и смята, че именно това е важното – да е запознат с техните искания. Проблемите, за които му споделят гражданите, са много и различни, но предимно са свързани с инфраструктурата. „Варна е сведена до там хората да мислят за своето физическо оцеляване“ – смята той. По думите му, варненци искат да им бъдат осигурени елементарни условия на живот, като нормални улици, нормални тротоари, кофите за боклук да са на разумно разстояние, да има достатъчно места в детските градини.

Макар публично да се тиражира, че има свободни места в детските градини и ясли, до Благомир Коцев достигат множество сигнали от граждани, че това не е така. Той смята, че сегашната общинска администрация „решава“ този проблем, като увеличава броя на децата в групите много над законно допустимото и по този начин привидно освобождава места в тях. Посочва като конкретен пример, разказ на майка, която твърди, че детето й дели едно легло с друго дете в детската градина.

Основен акцент в програмата на Благомир Коцев е възвръщането на доверието в общинската администрация чрез създаването на по-добра комуникация с гражданите.

Друг приоритет, залегнал в неговата програма, е увеличаване на зелените площи в града, за което той търпи най-яростната критика от своите опоненти. На въпроса, дали ще спре автомобилите в Морската градина на Варна, Благомир Коцев отговаря категорично и посочва, че е единственият от кандидатите, който е правил подобно нещо в своята кариера. Тук той визира затварянето на Крайбрежната алея за автомобили, докато беше областен управител на Варна. „Същото, по аналогичен начин може да стане в Морската градина“ – категоричен е той. Неговата идея за спиране на трафика в парка е да се изгради буферен паркинг.

Именно липсата на достатъчно места за паркиране, е другият най-наболял проблем на Варна, според него. Затова той предлага изграждането на няколко подземни паркинга на ключови локации в града, които ще решат трайно този проблем.

По отношение на т.нар. „Дупка“ в центъра на Варна, Благомир Коцев смята, че трябва да се проведе местен референдум, на който варненци да кажат, какво искат да се случи с това пространство.

Той предлага три конкретни стъпки, които може да осъществи още с встъпването си в длъжност, ако варненци му гласуват това доверие. Първата е кметът да има реален приемен ден. Следващата е, създаване на звено към Общината за извършване на дребни ремонтни дейности и поддръжка, а третата – въвеждането на „гореща линия“ за подаване на сигнали от гражданите.

В неговата програма са включени и големите инфраструктурни проекти, нужни на Варна, като втори Аспарухов мост, довършването на бул. „Цар Освободител“, АМ „Хемус“ и АМ „Черно море“, изграждането на индустриална зона. Той обещава да работи в тясно сътрудничество с централната власт за реализирането им.

Благомир Коцев е убеден, че тези проекти са ключови за повишаване на доходите на варненци и за разкриване на нови работни места. Какви други идеи има той за подобряване на стандарта на живот във Варна? Кои са най-важните икономически сектори, към които Общината трябва да насочи своите усилия, според него? Отговорите на тези и още въпроси, може да намерите във видеото тук:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/