in

Варненка, подала сигнал в „Твоята Варна +“: Просто искам да има правила, те да са за всички и да се спазват (ВИДЕО)

Кадър: медия "Нова Варна"

В студиото на медия „Нова Варна“ поканихме гражданката Невяна Иванова, за да ни разкаже за проблемите, в района, в който живее. Преди време тя ни сигнализира чрез платформата „Твоята Варна +“ за това, че паркът около паметника на „Почивка“ е превърнат в сметище за строителни отпадъци. Освен това множество са и колите там, които паркират нерегламентирано върху зелените площи, по нейни думи:

Възмутена варненка: Паркът на паметника на “Почивка” е обърнат на сметище. Това трябва да спре

Пред камерите ни, тя разказа в какво всъщност, според нея, се изразява проблемът.

Това, което е подразнило Невяна Иванова, в случая е безнаказаността. „Хората във Варна живеят с усещането, че имат право да правят каквото си искат, когато си искат. В крайна сметка, аз съм напълно наясно, че не си е изхвърлил кметът боклука, нито че си е паркирал колата в нарушение, но фактът, че хората могат да си позволят да изхвърлят цял камион със строителни отпадъци на такова място като паметника на „Почивка“, означава, че не им пука.“ – категорична е тя.

Решението на проблемите около паметника на „Почивка“, според Невяна Иванова, е засилване на контрола от страна на институциите, отговарящи за реда в града. Тя смята, че в момента той е занижен и добавя, че „като няма кой да глоби нарушителите, остава ние гражданите да се караме един със друг.“

„Истината е, че докато всички не се научим да подаваме сигнали за тези нередности, не дебнем да искаме отговори и реакция на нашите сигнали, институциите сами няма да заработят.“ – смята Невяна Иванова.

Тя знае, че хората, назначени в Общината, за да следят за реда и да осъществяват контрол, са крайно недостатъчни. „И в същото време мен това не ме интересува като гражданин. Просто искам да има правила, те да са за всички и да се спазват. И когато има нарушител, да има наказан. Защото само така като общество, ще се пречистим от собствените си пороци. “ – заявява Невяна Иванова.

Какво още разказа тя за проблемите в квартал „Бриз“ може да разберете във видеото тук:

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/