in

Голяма изненада в самолетите: Измислиха нов начин на качване

Снимка: Pixabay

Изненада в самолетите. Вече е налице нова процедура по качване на пасажерите в самолетите. Целта е да се скъси времето за качване с две минути. Авиокомпанията с най-много полети зад Океана (United Airlines) започва да качва клиентите си на борда по новия метод – първи се качват пътниците до прозореца в икономична класа, следвани от тези с места на средните седалки, а хората до пътеката ще се качват последни. 

Голяма изненада в самолетите. Скоро може да има нов начин на качване, за да се скъси времето за подготовка преди излитане. Авиокомпанията с най-много полети зад Океана започва да качва клиентите си на борда по нов метод, съобщава CNN.

United Airlines променя процедурата, надявайки се да спести до две минути време за качване. Първи ще са пътниците до прозореца в икономична класа. Те ще бъдат последвани от тези с места на средните седалки, а хората до пътеката ще се качват последни.

Авиокомпанията United Airlines казва, че процедурата за качване на борда за шест групи ще бъде „подобрена, за да спести до две минути време за качване на борда“.

От 26 октомври United казва, че след като влязат първоначалните групи за качване, пътниците до прозореца в икономична класа без статут на често летящ пътник ще се качат следващи. Те ще бъдат последвани от тези на средните седалки, а пътниците на местата до пътеката ще се качат последни.

Процесът, съкратено WILMA за window-middle-aisle, „бе тестван на четири местни линейни станции и един хъб и е по-бърз“, каза United в меморандум на компанията до своите представители за обслужване на клиенти.

„Спестяването дори на една минута от времето може да достигне до няколкостотин милиона долара годишно за голяма авиокомпания“, казва Джон Милн от университета Кларксън в Потсдам, Ню Йорк. Милн е съавтор на повече от 20 статии в списания по темата за качването на борда на самолет.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/