Категории: Варна

Приключи Европейското първенство по спортна акробатика във Варна: Имаме три четвърти места (СНИМКИ)

Реклама

С три четвърти места за България завърши Европейското първенство по спортна акробатика за мъже, жени и младежи във Варна. Родните акробати завършиха само на крачка от медалите.

Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков остана само на 0,250 т. от сребърните отличия във финала на баланс за мъже и жени. Българите получиха оценка 27.390 точки. С малко пред тях завършиха двойката на Германия Даниел Блинцов и Диана Луст (бронзови медали) и двойката на Украйна Анастасия Семенович и Богдан Иваник (сребърни медали) – и двете с оценка 27.640. Безапелационни европейски шампиони на баланс станаха златните медалисти от многобоя Агхасиф Рахимов и Разия Сайдли от Азербайджан с 29.180.

Елена Босилкова и Жулиен Шайков заеха и престижното пето място в многобоя и във финала на темповата комбинация.

Снимка: Sport PR Events Managment

Мъжката двойка на България Георги Стоянов и Панайот Димитров завърши на четвърто място във финала на темповата комбинация с оценка 26.600, на 0.340 от бронза. Титлата отново спечелиха победителите от многобоя Даниел Абасов и Мурад Рафиев от Азербайджан с 27.510. Сребърните медали заслужиха представителите на Испания Хосе Морено и Хуан Молина с 27.210. На трето място на темпо се класираха Гонсало Парейра и Мигел Лопес от Португария с 26.940.

Георги Стоянов и Панайот Димитров се класираха седми в многобоя на шампионата за мъже и жени.

Снимка: Sport PR Events Managment

Смесената двойка Милица Смоленска и Андрей Христов зае четвърто място във финала на баланс в надпреварата при младежите (13-19 години). Те получиха оценка 26.120, с която останаха на крачка от почетната стълбичка. Европейски шампиони на баланс станаха представителите на Украйна Иван Лабунец и Ефросиния Кривицка с 28.400 пред Едуардо Ферарис и Ариана Лук от Италия с 26.850 и Андре Фиуза и Мадалена Томас от Португалия с 26.720.

Милица Смоленска и Андрей Христов се класираха шести в многобоя.

Президентът на Европейска гимнастика Фарид Гаибов, който беше във Варна за шампионата по спортна акробатика, изказа своите благодарности към Българската федерация по спортна акробатика и българския организационен комитет за отлично проведеното Европейско първенство.

Председателят на организационния комитет Недко Костадинов изказа благодарности към всички, допринесли за успешното първенство, и най-вече към всички доброволци във Варна, положили усилия като за европейски шампиони.

По традиция, Недко Костадинов предаде знамето на Европейска гимнастика, а вицепрезидентът на европейската централа Мишел Бутар го връчи на председателя на организационния комитет в Люксембург, където ще е следващото Европейско първенство по спортна акробатика през 2025 година.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 5 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 5 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 5 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 6 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 6 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 6 часа