Категории: Твоята Варна

Един варненец в „Твоята Варна +“: Всеки ден сме без вода, а реална причина за това няма (ВИДЕО)

Реклама

Както ви информирахме преди около седмица, в платформата „Твоята Варна +“ постъпи сигнал от майка и син за чести и продължителни спирания на водата в района на „МакДрайв“, на бул. „Владислав Варненчик“:

Маргарита Пеева и нейният син Станислав Пеев са подавали множество жалби до различни институции за, по техните думи, „ежедневният тормоз“, на който са подложени. Освен всичко друго те са притеснени, че може да тръгне епидемия, тъй като в района има детски градини и множество бизнеси.

Станислав Пеев се съгласи да застане пред камерата на медия „Нова Варна“ и да разкаже за случващото се. По думите му проблемът е започнал в средата на този месец. „За периода 15 – 19 октомври сме имали вода точно един ден. В останалите четири дни вода нямаше по 12 часа.“ – твърди той.

Според него всеки ден на сайта на ВиК-Варна може да се види съобщение за спиране на водата точно в карето, в което той живее. Часовете от денонощието, в които водата се възстановява, варират, но се е случвало да нямат вода и до 22 часа през нощта, разказва Станислав Пеев.

По думите му, дори в момента, в който той е тръгвал към студиото ни, за да сподели за тези ежедневни проблеми, водата в дома му пак е била спряна, заради авария.

На въпросът дали такива чести и продължителни спирания са се случвали и преди в този район, Станислав Пеев отговори, че живее от много години там и такова нещо до сега не е било.

Преди да подаде своя сигнал в нашата платформа „Твоята Варна +“, Станислав Пеев е писал до всички възможни институции – до ВиК-Варна, до дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна, дори до Омбудсмана на Република България.

Какво разказа варненецът Станислав Пеев, че са му отговорили институциите, както и защо смята, че водата се спира, не заради авария, а поради някакви други причини, може да разберете във видеото тук:

След заснемане на видеото, гражданинът Станислав Пеев се свърза още няколко пъти с нас, за да ни информира, че отново водата е спряна, отново поради авария, според ВиК-Варна.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 3 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 3 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 3 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 3 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 3 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа