in

Заради „супер мъгла“: Масово меле с над 150 коли в САЩ. Забъркан е и камион цистерна с „опасна течност“ (ВИДЕО)

Кадър: Louisiana State Police

Жестока масова катастрофа с общо 158 превозни средства се случи на междущатската магистрала в Луизиана. Адското меле се е случило вчера по време на „супер мъгла“, която е засегнала силно района. Съобщава се за най-малко седем загинали души. Над 25 души са закарани в болница

Те са с наранявания, вариращи от леки до критични, съобщи щатската полиция на Луизиана във вечерно съобщение за новините.

Супер мъглата е гъста мъгла, която се образува във влажни, задимени условия и може да изпрати видимост до по-малко от 10 фута, според Националната метеорологична служба.

Някои от превозните средства са се запалили след първоначалната катастрофа, казаха властите. Едно от превозните средства, участващи в мелето, е камион цистерна, превозващ „опасна течност“, каза полицията, без да дава подробности за веществото, съобщава CNN.

Полицията работеше в понеделник вечерта, за да премести камиона поради „компрометиран резервоар/ремарке“.

Властите помолиха хората да подадат сигнал, ако има изчезнал член на семейството, който е пътувал в района в понеделник сутринта.

Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс каза, че се моли за загиналите и ранените при катастрофите.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/