in

Нова трагедия: Момиченце на 4 години падна жертва на пиян шофьор у нас

Снимка: Pixabay

Тежък пътен инцидент се е случил вчера край Плевен. Мъж на 30 години се е качил зад волана след употреба на алкохол. За съжаление малко момиченце, което се е возило в колата, е загубило живота си. Има още ранени

От ОДМВР-Плевен съобщиха, че 30-годишен мъж с „Фолксваген“ е катастрофирал на 23 октомври около 21:35 часа на третокласен път след село Опанец, с посока на движение към град Долна Митрополия.

Водачът е загубил контрол над управлението, при което автомобилът е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво.

Пострадали са пътниците – 4-годишно момиченце, 21-годишна жена (и двете с черепно – мозъчни травми), 30-годишен мъж (с натъртвания и охлузвани). Всички са били настанени за лечение в болнично заведение. По-късно, за съжаление, момиченцето е починало.

Водачът е с наранявания, без опасност за живота. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила алкохолна концентрация. Пробата с техническо средство за употреба на наркотици е отрицателна. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. На местопроизшествието е извършен оглед. Съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Долна Митрополия. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава. Сезирана е РП – Плевен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.