Категории: Избори Варна

Христо Димитров – кандидат за кмет на Варна от коалиция „Алтернативата на гражданите“: Ние искаме всеки ден да ходим на работа. За нас са важни реалните действия и резултати (ВИДЕО)

Реклама

Гост в студиото на медия „Нова Варна“ в предаването „По пладне“ е кандидатът за кмет на Варна от коалиция „Алтернативата на гражданите“ – инж. Христо Димитров. Той е възпитаник на Строителния техникум в морската столица. Любовта му към строителството е от дядо му по майчина линия. През 1992 г. завършва Висшето народно военно училище в гр. София със специалност „Строителство на сгради, съоръжения и конструкции“. Работи в поделението на Строителни войски в гр. Варна. Издига се до главен инженер на полка.

През това време завършва второто си висше образование със специалност „Патентно-лицензионна дейност“. През 1991 г. заедно със своя приятел и съвипусник Пламен Андреев основават строителната компания „Планекс“. От 1993 г. инж. Христо Димитров е съдружник в компанията, а от 2002 г. – е нейн управител.

Инж. Христо Димитров участва активно в ръководството на строителния бранш. Два мандата е председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България. През това време става и неин зам.-председател, а от 2022 г. е председател на Контролния съвет на Камарата на строителите.

Инж. Христо Димитров е семеен. Има син, дъщеря и три внучки.

Макар на някои неговата кандидатура за кмет на Варна да се струва изненадваща, тя всъщност е предопределена от обективната действителност. Занимавайки се все по-активно с обществена дейност, той забелязва огромните пропуски в управлението на града и липсата на развитие във Варна, особено сравнявайки я със съседни общини като Шумен и Бургас.

По думите на инж. Христо Димитров, това, което отличава коалиция „Алтернативата на гражданите“ от всички останали, е, че тя е съставена от хора, истински загрижени за Варна. Всеки един от тях е професионалист, доказал се в своята сфера и най-важното – няма централа в София, която „да дърпа конците“ и да спуска нареждания по телефона.

Според него определящото в работа на всеки, включително и на кмета, е, алегорично казано, като погледне назад, да не вижда само основи, а да вижда покриви и комини. „В момента обаче във Варна се виждат основи и пушилки“. – категоричен е инж. Христо Димитров.

Той не смята да влиза в политическата полемика и в тона на кампанията, зададен от останалите кандидати и да отправя нападки, но в него трайно се е настанило усещането, че досегашният кмет на Варна не е работил достатъчно активно и не е защитавал интересите на варненци, а на определени икономически кръгове.

„Нашата цел е да сменим целия модел на управление на Община Варна. За нас са важни реалните действия и резултати. Ние искаме всеки ден да ходим на работа. „. – заявява инж. Христов Димитров. Той предлага дигитализация на общинската администрация и смята, че така ще се повиши нейната ефективност и ще се затегне контрола върху работата й.

Нападките, които отправя бившият кмет на Варна към хората от листата на коалиция „Алтернативата на гражданите“, наричайки ги „милионери“ и „презастроители“, инж. Христо Димитров определи като „защитна реакция“. Според него не е обидно да си успял и заможен. „Освен това в листата има едва осем души, които се занимават до някаква степен със строителния бизнес. Имаме художници, много юристи, лекари, различни хора, които обаче милият за Варна.“ – разказва той.

Конкретна социална идея, залегнала в програмата на инж. Христо Димитров, е изграждането на центрове за спешна медицинска помощ във всеки един район на Варна. За пример той дава кварталите „Аспарухово“ и „Владиславово“, до които при определени обстоятелства, в момента линейка стига за повече от час.

Кои са другите основни проблеми на град Варна, според кандидатът за кмет от коалиция „Алтернативата на гражданите“ инж. Христо Димитров, как предлага те да бъдат решени и да се справи с корупцията в Общината, както и какви са неговите виждания за работата на районните кметства, отговорите на тези и още въпроси, ще намерите във видеото тук:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Секретна операция у нас: Открито е голямо количество радиоактивен метал

Стана ясно, че специални екипи на ГДБОП са арестували няколко души, които са заподозрени в…

преди 7 минути

Аварии във Варна и областта: Ето кой остава без вода

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че следните райони във…

преди 23 минути

Във Варна хванаха няколко мъже с наркотици

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за медия "Нова Варна" за поредните установени случаи на лица,…

преди 27 минути

18-годишен подкара колата си пиян във Варна, но не му се размина

От варненската полиция съобщават за медия "Нова Варна", че дрегерът е отчел наличие на алкохол…

преди 31 минути

DJ Мартен обясни защо не пусна на Джокович „Луда по тебе“: „Бях на най-тъпото място. Не знаехме как да реагираме“

DJ Мартен се оказа един от най-коментираните хора в България през тази седмица. Хиляди хора…

преди 49 минути

Хитреци тихомълком отмъкнаха стока за 9 000 лева от магазин в Шумен: Вихрили се няколко поредни дни

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за медия "Нова Варна", че автори на наглите кражби са…

преди един час