in

Шефът на ВиК-Варна обясни каква е причината варненци да седят дни наред без вода

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Управителят на ВиК-Варна Веселин Русев призова партиите да не въвличат дружеството в политическа игра. Това изказване идва на фона на нападки в социалните мрежи през последните дни

Управителят на ВиК-Варна категорично отрече политическа намеса в работата на дружеството.

„Не е възможно ние да сме единствената причина за успеха или неуспеха на разни партии и политици. Много масирана кампания във „Фейсбук“. Всички политически сили да спрат с тези нападки, защото не ни помагат. Не ставаме по-бързи”, заяви Веселин Русев.

По негови думи броят на авариите дневно е в рамките на допустимото, с изключение на последната седмица. Той посочи, че причините за голямата авария в района на Колхозния пазар са свързани с остарялата тръбна мрежа.

„В района на Кооперативния пазар това е мрежа, която е 30-40-50-годишна, етернитова. На „Панайот Хитов“ е на наклонена плоскост – там движението, откакто са сложени тези тръби, се е усилило стократно. Вибрациите са ужасни, а наклонът е тежък. Когато разбутаме тази деликатна мрежа с някаква авария, тя започва серийно да гърми“, обясни Русев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.