in

Малкият Боил от Варна спечели сребърен медал от конкурс в Япония (СНИМКИ)

Снимка: М. Кръстева

6-годишно варненче си спечели сребърен медал от конкурс в Япония. Малкият Боил Георгиев от Варна е завоювал наградата си на Международен конкурс за детска рисунка. В конкурса са се включили хиляди деца от цял свят

6-годишният Боил Георгиев от Варна е сред победителите в 53 – тия Международен конкурс за детска рисунка, който се провежда в Япония. Всяка година в надпреварата участват хиляди деца от цял свят на възраст от 3 до 15 години. България бе представена от 403 деца от 28 български града.

Снимка: М. Кръстева

Боил бе един от тримата участници от Дневния център за деца със специални потребности към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. С творбата си „Кукер“, той спечели сребърен медал и диплома. Днес те му бяха връчени от директора на ДМСДГ – Варна, д-р Стефка Джанкова.

Снимка: М. Кръстева

В надпреварата участваха още 5-годишният Самир Саидов и 7-годишният Георги Войков, също от Дневния център. Тримата творци бяха мотивирани да се включат в престижното състезание от монтесори терапевта Весела Демирова и педагога Виолета Боева, които работят всекидневно с тях.

Международният конкурс за детска рисунка е основан през 1970 г. в Осака, Япония.

Снимка: М. Кръстева

Снимка: М. Кръстева

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.