in

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Имам три основни цели – инфраструктура, повече работни места и по-добри условия за отглеждане на деца във Варна

Снимка: "Възраждане"

Като кандидат за кмет от „Възраждане“ знам, че от мен се очакват много и бързи резултати. Като инженер добрите намерения са важни, само ако водят до добри решения. Това каза инж. Коста Стоянов, кандидат за кмет от „Възраждане“ във Варна. Той заяви, че най-важният приоритет за него са жителите на морския град и постигането на по-добър стандарт за живот. 

„Инфраструктура, повече работни места и по-добри условия за отглеждане на деца! Това са моите цели, независимо, колко трудно е да се осъществят! Затова обаче ми е нужна подкрепата на всички варненци, за да можем да превърнем Варна в: чист, модерен и работещ град“, категоричен бе инж. Коста Стоянов. 

Основни приоритети заложени в предизборната програма на кандидата за кмет на Варна от “Възраждане” – инж. Коста Стоянов

Варна – модерен град с модерна инфраструктура

Изграждане на бул. „Цар Освободител“; ремонт на Аспаруховия мост; ремонт на уличната инфраструктура; изграждане на нова веломрежа, ремонт и обновяване на всички подлези, направа на буферни паркинги, актуализиране на Общия устройствен план на Варна.

Варна – чист и зелен град

Чистота и редовно сметоизвозване; редовно миене на улиците; озеленяване и изграждане на нови паркови пространства в кварталите, насърчаване преработката на отпадъци.

Варна: работещ град с развита икономика

Развитие на Варна като привлекателен икономически център; създаване на нови икономически зони, нови интермодални терминали, развитие на индустрията и създаване на работни места чрез привличане на инвеститори, регистриране на индустриален парк, изграждане на високотехнологичен парк на териториите на „Острова“ и „Малка чайка“.

Варна – туристическа, морска и културна столица

Изготвяне на концепция: Варна – туристически град в четири сезона, увеличаване средствата за реклама; отделяне на сериозен финансов ресурс за археологически разкопки, реставрация, консервация и социализация на археологическите обекти; създаване и популяризиране на Общински културен календар; създаване на Детски културен фонд и на Младежки професионален фонд Култура; подобряване на достъпността до културни мероприятия за хора със специални нужди.

Качествено и достъпно здравеопазване

Ремонт и оборудване на общинските здравни заведения; изграждане на нова Инфекциозна болница; подобряване достъпа до лечебните заведения за хора със специални нужди; увеличаване на средствата по инвитро програма и улесняване на правилата за кандидатстване.

Качествен и екологичен градски транспорт

Увеличаване на автопарка на ОП „Градски транспорт“; въвеждане в експлоатация на нови, модерни и екологични автобуси; подобряване на графика на автобусите и въвеждане на нови линии; поетапно извеждане от експлоатация на старите автобуси, ремонт на спирките.

Варна – град на шампиони

Разработване на Стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта в община Варна; увеличение на общинския бюджет за спорта, ремонт и изграждане на спортни площадки, спортни бази и физкултурни салони; развитие на масовия спорт; довършване на стадион „Варна“; нов спортен комплекс с басейн в кв. „Аспарухово“.

Програма за контрол на популацията на безстопанствените кучета и котки

Ремонт и разширение на приюта за кучета в село Каменар; стартиране на програма за кастрация както на кучета, така и на котки; мащабна кампания за насърчаване осиновяването на безпризорни животни; редовен мониторинг на дейността на приюта в с. Каменар и отчетност при разходването на средствата.

Видеонаблюдение

Въвеждане на видеонаблюдение на обществени места и по автобусни спирки, подлези и надлези; Общинска полиция в услуга на хората.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Пресцентър: Възраждане

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/