in

Какво казаха от сметоизвозващата фирма на Варна по сигнала за натрупан боклук в „Манастирски рид“? (ВИДЕО)

Кадър: Редакция "Нова Варна"

Припомняме на нашите читатели, че в платформата “Твоята Варна +” постъпи сигнал от варненката Силвия Цанкова, живуща в квартал “Манастирски рид”. Става въпрос за това, че по нейни думи вече десети ден кофите за боклук, разположени на едноименнния площад в квартала, не са обслужвани от сметоизвозващата фирма.

Жителка на “Манастирски рид” във Варна: 10 дни кофите за боклук не са изхвърляни (СНИМКИ)

Затова ние от медия „Нова Варна“ се свързахме с хората, отговарящи за чистотата в морската столица и им представихме този казус. Те изпратиха свой представител, който коментира случая в нашето студио.

Николай Симеонов, който е регионален мениджър във фирмата, грижеща се за събирането на боклука във Варна, заяви, че лично е извършил проверка по случая, посочен в сигнала до „Твоята Варна +“. Установено е, че до забавянето в обслужването на контейнерите, намиращи се на площад „Манастирски рид“, се е стигнало, заради наличието на тежка строителна техника в района.

По негови думи, за съжаление в местност „Манастирски рид“ няма осигурени обходни маршрути, защото повечето улици не са с нужната ширина, за да може да се осъществява по тях двупосочно движение.

Той се извини на гражданите за причиненото неудобство и заяви, че забавяне в обслужването на тези контейнери действително е имало, но то не е от порядъка на 10 дни. При първа възможност камионът е стигнал до въпросното място и е обслужил кофите за смет. Това се потвърди и от думите на гражданката Силвия Цанкова, която също ни писа, че ден след като е подала сигнала си до нас, боклукът е бил събран.

Вижте видеото с Николай Симеонов тук:

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/