Категории: Твоята Варна

Как се подават сигнали и предложения в платформата „Твоята Варна +“?

Реклама

Платформата за сигнали към проекта „Твоята Варна +“ започна отново активно да се развива. Някои от гражданите обаче продължават да изпращат своите сигнали като коментари под публикациите.  Така те не преминават в активното поле за проверка на фактите и разглеждане от редактор. Следователно не се използва пълната функционалност и възможности на системата. Правилното подаване на сигналите става чрез signali.novavarna.net

Основната цел на платформата за сигнали – да подобри обществения диалог в гр. Варна, сработва успешно. Гражданите могат бързо и лесно по интерактивен начин да подават в нея своите сигнали и предложения, свързани с развитието на гр. Варна.

В системата чрез различни опции, варненци могат не само да подават предложенията си, но и да проследяват тяхното развитие. Тя дава възможност да ни изпращат сигнали под формата на публикации, които включват текст и снимка, само снимки, видеа, галерии, аудио записи, както и анкети.

Някои от до момента подадените сигнали/анкети чрез платформата са:

  • Сигнал от млад баща за опасно кръстовище в близост до две детски градини и ясла във Варна може да видите тук.
  • Проверка след сигнал в платформата „Твоята Варна +“ за мантинела, сложена в средата на новоизграден тротоар в близост до варненски курортен комплекс. Статията с видео-репортаж на медия „Нова Варна“ по случая вижте тук.
  • Как с помощта на нашата платформа за сигнали, един проблем беше решен, четете тук.
  • В анкета, създадена от потребител на „Твоята Варна +“, за ремонта на подлези в морската столица може да гласувате тук.

Подадените предложения, сигнали и идеи в „Твоята Варна +“ се разглеждат и одобряват от редактор. След одобрение стават достъпни за споделяне в социалните мрежи. Отворени са за коментари и мнения, а директно в платформата посетителите могат да оценят чрез гласуване всеки сигнал. За да се гарантира качество, ще бъдат допускани всички предложения от гражданите, които отговарят на определени условия за цялост, пълнота и обществена значимост на предлаганата тема.

Теми с голям обществен интерес и множество коментари ще се подлагат на журналистическа проверка, заснемане и видео репортаж.

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да създавате директно в системата анкети с въпроси и отговори. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

За целите на този проект, в медия “Нова Варна” добавихме и функционалност за хора със специални потребности. Различните настройки, могат да бъдат използвани чрез натискане на синята икона в горния десен ъгъл на сайта, както и чрез бутона “Достъпност” във всяка една статия. Сред най-полезните функции е превръщането на текст в говор. За целта трябва да се избере настройката “Текст към говор”, да се маркира нужния текст и да се натисне плей бутона за възпроизвеждане. Възможни са още и следните настройки – промяна големината на шрифта, промяна на контраста, цветовете, лупа, подчертаване и други.

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Спасиха трима от удавяне в морето на плаж, известен с опасни подводни течения, но един мъж загина

Случаят е от плаж "Бутамята" в Синеморец. Мъж от София се е удавил. В акцията…

преди 2 минути

Съдът във Варна определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна група

Съдът определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна…

преди 16 минути

Задържаха мъжете, пребили човек в дискотека в Студентски град

Разследването се води след постъпването на сигнала за случилото се - на 23 юли, уточняват…

преди 22 минути

След унищожителната буря „Бебинка“: Втори тайфун връхлетя Шанхай

Китайският мегаполис Шанхай беше ударен от втори тайфун само дни след като бе засегнат от…

преди 26 минути

Дете е било пребито: Открито е да лежи на спирка в Стара Загора

За случая съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Пострадалото дете е на 14-годишна…

преди 40 минути

След като ДАНС откри едно от най-скъпите вещества на планетата край Пловдив: Колко струва и за какво се ползва?

Както ви съобщихме по-рано днес, голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при…

преди 55 минути