Категории: Избори Варна

Христо Димитров: Готвим се за балотажа във Варна. Ще има изненади.

Реклама

Според последните данни ”Алтернативата на гражданите” отива на балотаж срещу Портних и разбърква сметките на „сглобката”.

Голямата изненада в надпреварата за местни избори – Христо Димитров, кандидат за кмет на коалиция „Алтернативата на гражданите” заяви, че няма да влиза в никакви договорки и се готви за балотаж. Кандидатурата на един от най-успешните предприемачи в Морската столица притесни сериозно опонентите му и неслучайно атаките срещу него бяха толкова ожесточени.

„Държаха ни вън от социологиите, но първи що се отнася до клевети. Страхът в редиците на сглобката е много сериозен и има за какво. Нас ни подкрепят десетки хиляди души, които познават не само мен, а и успешните хора в нашата листа. ГЕРБ и ПП-ДБ много добре оценяват заплахата и виждаме реакциите им” – сподели Христо Димитров, кандидат с номер 24 в бюлетината.

„Алтернативата на гражданите” проведе позитивна кампания с фокус върху личностите в своята листа. Подредбата на кандидатите за общински съветници в листата е направена чрез жребий, като с това от коалицията показаха, че всяка от кандидатурите за общински съветници е на доказан лидер с експертиза и потенциал. Сред претендентите за преференции попадат лекари, юристи, учители, артисти и доказани предприемачи.

Програмата на Христо Димитров и неговия екип включва редица предложения за подобряване на икономическия климат, културния живот и градоустройството.

Сред интересните им идеи са отделянето на квартал “Виница” в самостоятелно районно кметство, изграждането на зала за съвременни изкуства на мястото на “Дупката” и създаването на спешни медицински кабинети във всеки квартал.

Като най-важен инфраструктурен проект за града, Димитров посочва изграждането на дублираща връзка към квартал “Аспарухово” – алтернатива на Аспарухов мост, която да подпомогне за развитието на южната жилищна зона. Сред другите приоритети в програмата му попада развитието на индустриална зона, която да подобри бизнес климата в града и да увеличи инвестициите. В резултат от създаването ѝ ще бъдат създадени нови работни места и ще се повишат доходите на варненци.

Като най-сериозен проблем от „Алтернативата на гражданите” посочват неефективното управление и зависимостите на местната власт, водещи до упадък на града и влошаването на качеството на живот на хиляди хора. Решенията са ясни, напомнят от коалицията, ние имаме капацитета, управленския опит и ходим всеки ден на работа.

Източник: Пресцентър на коалиция „Алтернативата на гражданите“ – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Във Варна предстои най-голямата образователна конференция за SEL у нас

Морската столица ще е домакин на VI Национална конференция за социално-емоционално изучаване (SEL) „Учители на…

преди 7 минути

НИМХ обяви жълт код за валежи за Бургас: Ето къде по Черноморието вълнението на морето ще бъде 4 бала

НИМХ обяви жълт код за значителни валежи в южните райони на област Бургас за днес…

преди 10 минути

Днес спират тока на тези места във Варна и областта

На 20.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 20 минути

Значителна ще бъде облачността по Черноморието днес

От НИМХ прогнозират, че днес по Черноморието облачността ще бъде значителна. Очаква се максималните температури…

преди 3 часа

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 16 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 17 часа