in

Бургас си избра кмет на първи тур

Снимка: "Нова Варна"

Стана ясно, че Димитър Николов отново ще бъде кмет на Бургас, показват резултатите от екзитпол на агенция “Галъп”.

С 55.9% от гласовете на избирателите, Николов печели пети мандат като кмет на морския град.

Тодор Ангелов от „Възраждане“ – 8,7%, Константин Бачийски от ПП „Средна европейска класа“ – 7,9%, Станимир Баев, издигнат от „БСП за България – 6,9%, Димитър Найденов, издигнат от инициативен комитет – 6,8%.

Въпреки че не са окончателните резултати, искам да благодаря на всички, които гласуваха. Това заяви Димитър Николов пред журналисти.

„Благодаря не тези, които ме подкрепиха, на тези, които застанаха зад моите идеи. Благодаря и на тези, които не ме подкрепиха“, допълни Николов.

По думите му ниската избирателна активност се дължи на политическата нестабилност в страната. „Серията от парламентарни вотове оказаха влияние и демотивираха хората да гласуват. На предходните избори гласувах на машина, но сега се съобразих с решението на ЦИК и си гласувах без проблем с хартиените бюлетини“, посочи още кметът на Бургас.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/