in

„Кеч мания“ в изборна секция в наше село: Има сигнал за блъскане, душене и заплахи за убийство

Снимка: Pixabay

Сигнал за сериозно нарушение е постъпил в Общинска избирателна комисия Асеновград в 12:55 часа. Упълномощен представител на партия е сигнализирал за неправомерни действия от кандидат за кмет на Кметство с. Боянци.

Във въпросния сигнал се твърди, че пред две секции в селото се е стигнало до агресия, скандали и обиди, като се е наложила и намесата на полицейските служители, съобщава bTV.

Според партията техният представител „е бил блъскан, бутан, душен, в опит да бъде изведен от секцията“ и е получил заплахи за саморазправа и убийство от кандидат-кмет и други двама мъже. На случката са станали свидетели и случайно присъстващи в този момент избиратели.

Жалбата е подадена и в Районна прокуратура Пловдив, Териториално отделение Асеновград.

Общинската комисия указва на председателите на двете секции в асеновградското село Боянци да не допускат неправомерни действия от лица в и извън изборните помещения и при нужда да потърсят съдействие от полицейските служители, които охраняват помещенията.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/