in

Официално: Ясни са кметовете на три кметства в община Варна

Колаж: Редакция "Нова Варна"

След проведените на 29 октомври местни избори, ОИК – Варна взе следните решения:

Обявява за избрана за кмет на кметство Звездица на I тур: Станислава Христова Георгиева, издигната от партия „ГЕРБ“ и получила 389 действителни гласове. Решението подлежи на обжалване пред съответния административен съд на основание чл.459,ал.1 от ИК.

Обявява за избран за кмет на кметство Каменар на I тур: Светослав Асенов Райков, издигнат от партия „Движение за права и свободи“ и получил 420 действителни гласове. Решението подлежи на обжалване пред съответния административен съд на основание чл.459,ал.1 от ИК.

Обявява за избрана за кмет на кметство Казашко на I тур: Гергана Добрева Петкова, издигната от ПП ГЕРБ и получила 159 действителни гласове. Решението подлежи на обжалване пред съответния административен съд на основание чл.459,ал.1 от ИК.

Балотаж:

ОИК допуска до участие във II тур, насрочен на 05.11.2023 г., за кмет на кметство Константиново, както следва:

  1.    Марияна Петрова Полихронова, издигнат от партия „Възраждане“.
  2. Димитър Владимиров Владимиров, местна коалиция „Български гласъ“ (Съюз на свободните демократи, Земеделски народен съюз, Обединен блок на труда български лейбъристи, Социалдемократическа партия).

Решението подлежи на обжалване пред съответния административен съд на основание чл.459,ал.1 от ИК.

ОИК допуска до участие във II тур, насрочен на 05.11.2023 г., за кмет на кметство Тополи, както следва:

  1. Благовест Георгиев Георгиев, издигнат от Коалиция „БСП за България“.
  2. Демир Дончев Георгиев, издигнат от ПП ГЕРБ.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.