in

Страхотна рецепта за вкусен карфиол на фурна: Тайната е в подправките

Кадър: Youtube/KAZAN

Карфиолът може да се превърне в истинска наслада за сетивата, ако се приготви по правилния начин. Днес ще ви представим една уникална здравословна рецепта за карфиол на фурна, от която ще си оближете пръстите

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 2-3 средни скилидки чесън
  • Няколко стръка розмарин
  • Зехтин
  • Морска сол · Черен пипер
  • 1/4 ч. л. куркума

Начин на приготвяне:

1. Разделете карфиола на съцветия, изплакнете и отцедете. Използвам дехидратор за салата – много удобно!

2. След това поставете карфиола в тавичка за печене, подправете със сол, поръсете със зехтин и леко поръсете с куркума (това не е задължително, но става добре и вкусно). Не прекалявайте с куркумата, в противен случай може да има горчив вкус!

3. Добавете ситно нарязан чесън, листенца розмарин и разбъркайте добре.

4. Имам още един по-ефективен начин за смесване на зеленчуци с билки, масла и подправки – сложете всичко в съд с капак и разклатете добре. Всичко се смесва идеално.

5. Покрийте с фолио и поставете във фурната за 30 минути, предварително загрята на 200 – 220 С. Времето може да варира в зависимост от това колко скоро омекне зелето, всеки има различни фурни. Но, както писах по-горе, основното е да не прекалявате.

6. След това превключете фурната на режим грил, махнете фолиото и оставете този блед зеленчук да придобие загар за известно време.

7. Това е всичко. Може да се консумира като отделно ястие или като гарнитура към месо или риба, съветва сайтът Актуално.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/