in

Борисов призовава да се гласува за левия кандидат Ваня Григорова на балотажа в София (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатите на партията си от местните избори, проведени на 29 октомври. На балотаж в София отиват левият кандидат Ваня Григорова и кандидатът на коалиционния партньор на ГЕРБ „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Васил Терзиев.

Попитан за кого ще даде подкрепа, Борисов отсече следното: „Няма по-лошо от това да направиш непоискано добро или непоискана подкрепа. Ние в София сме на балотаж за районни кметове. Максимално ще работим активно. И както Хекимян каза „по-добре държавна собственост от Държавна сигурност“. След като нямаме общо решение двете партии за изборите в страната, нашите избиратели да си гласуват по съвест“.

Васил Терзиев взе 31,80% от гласовете (119 121 гласа), а Ваня Григорова, издигната от коалицията „БСП за България“, има 21,59% подкрепа (80 875 гласа).

„Вече не е грешно да си от Държавна сигурност, вече не е грешно да си комунист. Това го показват резултатите в София“, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му вече няма да даде подкрепа на ПП-ДБ за София, дори да я поискат, защото трябвало да го направят в неделя след изборите. „Ще спасим София от спасителите. Аз познавам тези хора, те са мързеливи, не могат да работят“, сподели мнението си водачът на ГЕРБ за ПП-ДБ.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.