in

След гонка с полицията: Заловен е сириец, превозващ нелегални мигранти. Какво го чака?

Снимка: Pixabay

Случката е от вчера сутринта, когато на АМ „Тракия“ полицията се опитва да спре автомобил, за който по-късно се установява, че превозва нелегални мигранти от Мароко. Водачът на колата от сирийски произход обаче не спрял, последвала гонка. Днес Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност въпросният сириец, който противозаконно подпомагал чужденци да преминат в страната.

Вчера около 10,00 часа на АМ „Тракия“ в посока към входа на гр. София, обвиняемият Т.Х. противозаконно подпомагал 6 граждани на Мароко да преминават в страната в нарушение на закона, като им осигурил транспорт с лек автомобил „Пежо“. Деянието е съпроводено със съпротива и неподчинение спрямо орган на властта – служители на ОПП-СДВР, които му подали сигнал да спре автомобила. Обвиняемият не го направил и бил задържан след последвало преследване.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание “лишаване от свобода“ от 2 до 10 години. Автомобилът, управляван от Т.Х., е иззет като веществено доказателство.

Предвид възможността да се укрие обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Х.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).