in

В кое варненско село избраха за първи път кмет?

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Във варненското село Зорница за първи път гласуваха за кмет. Досега населеното място е имало само кметски наместник.

В надпреварата за село Зорница бяха регистрирани двама кандидати. Това са Драгомир Пеев от БСП и Снежана Михалева от ГЕРБ. На първи тур печели кандидатът на ГЕРБ с 54,12 % от гласовете, подадени в селото. Още през 2008 г. населеното място се сдобива с нова сграда на кметството, където до сега се е помещавал наместника.

Зорница е село в Североизточна България. То се намира в община Аксаково, Област Варна, само на 15 км от град Варна и на 12 км от летището. Това е и причината някои млади семейства да го предпочитат като спокойно място за отглеждане на своите деца. Населението на село Зорница се е увеличило през последните 10 години с 62 души. В него живеят 192 човека, спрямо данни към 2021 г.

Старото му име е Доуджа. Селото е мъничко, но много красиво. Едва на десет крачки от него се намира голяма красива горичка с чешмичка. Много поляни и дървета пречистват въздуха в селото. Има училище, магазин, спирка и на 7 ноември се провежда панаир. До селото има автобусен транспорт 3 пъти на ден.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).