in

Ще има ли драстична промяна във времето през новата седмица

Снимка: Pixabay

В неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури в повечето места ще са между 6° и 11°, максималните – между 18° и 23°. През нощта срещу понеделник от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в северозападните райони ще превали.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще е до умерен. В понеделник отново ще бъде предимно слънчево; след обяд вятърът ще отслабне, температурите слабо ще се повишат. И във вторник ще е предимно слънчево и почти тихо. В сряда денят също ще започне със слънце, но от северозапад ще започне увеличение на облачността, по-късно на места ще има и превалявания.

Ще се появи запад-северозападен вятър и ще се усили до умерен. Процесът ще продължи и през нощта срещу четвъртък на изток. В четвъртък ще има променлива облачност, вероятността за валежи намалява. Вятърът постепенно ще отслабне, дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса. В петък ще се понижат и минималните температури. Ще е почти тихо, с разкъсана облачност. Сутринта на места по поречието на Дунав и в Източна България ще има мъгли.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/